Јаки удари вјетра довели до прекида у електро и водоснабдијевању

0

СОКОЛАЦ – Оркански вјетар на Сокоцу оставио је становнике једног дијела општине без воде и струје.

Водовод Биоштице, са којег се напаја око 80 одсто потрошача општине Соколац, од јутрос је без воде, а у току је отклањање квара, рекао је Срни управник Теренске јединице Соколац „Електродистрибуције“ Пале Срђан Кнежевић.

Кнежевић је навео да су усљед вјетра без струје остале црпне пумпе на Врелу Биоштице, те да се враћање у функцију овог дијела вода очекује до 15.00 часова, а водоснабдијевање би требало да буде нормализовано око 18.00 часова.

Он је истакао да је због јаких удара вјетра током ноћи дошло до више прекида у снабдијевању електричном енергијом потрошача на 10 киловолтним далеководима Каљина и Ново Село.

Према његовим ријечима, екипе овог предузећа од јутрос поправљају кварове који се тешко отклањају због јаких удара вјетра.

„Трудимо се да градско насеље Соколац има уредно снабдијевање електричном енергијом, али на сеоским подручјима то је тешко одржати јер трасе далековода углавном воде кроз шумовите пред‌јеле, што отежава отклањање кварова“, истакао је Кнежевић.

У Ватрогасном од‌јељењу Соколац изјавили су да није било позива грађана за помоћ за отклањање штете које је нанио јак вјетар.

Из соколачке Полицијске станице није било пријављених саобраћајних незгода узрокованих јаким ударима вјетра.

Оркански вјетар дувао је данас на Сокоцу гд‌је су удари износили од чак 111 километара на час, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare