Jahorinu promovisati i van BiH

0
Jahorina ljeti

Jahorina ljetiMinistar trgovine i turizma  Republike Srpske /RS/ Predrag Gluhaković rekao je danas u Palama da Jahorinu  treba promovisati  i van granica BiH. Gluhaković je nakon sastanka Organizacionog odbora Projekta „U susret zimi u susret prijateljima“, izjavio novinarima da će Vlada RS biti nosilac svih manifestacija promocije Jahorine, a tu je i podrška lokalne zajednice. „Zatvorena je finansijska konstrukcija održavanja zimskih manifestacija i neće biti nikakvih tehničkih problema na promociji Jahorine“, rekao je Gluhaković. On je naglasio da će Jahorina kao turistička destinacija sigurno biti jedna od jačih zimskih destinacija na prostorima bivše Jugoslavije. „Jahorina i prostor oko nje treba da žive 365 dana i trudićemo se da od iduće zimske sezone povećamo boravak na ovoj olimpijskoj planini svih uzrasta i da otvorimo nekoliko značajnih škola koje sada iskazuju interesovanje“, rekao je Gluhaković i dodao da je zbog toga potrebno otvoriti mogućnosti za izgradnju sportske dvorane i zatvorenog teniskog terena. Direktor Olimpijskog centra jahorina Branko Koroman je naglasio da je danas Organizacioni odbor razdvojio berzu na dva dijela i to prvi će biti direktni kontakt sa agencijama i turoperatorima, a drugi modifikovani dio dosadašnje berze. Koroman je naglasio da će u promociji zimske turističke sezone pomoći i manifestacije „Trpeza ljubavi“ i „U susret prijateljma“, koja promoviše ljetni sadržaj na planini.

„Potrebno je da Jahorina napravi jak i dinamičan iskorak u promociji i stvaranju turističkog proizvoda, kao i da se sa svim svojim proizvodima predstavi na svim ciljanim tržištima“, rekao je Koroman.

Koroman je naglasio da ih je ministar informisao da će Vlada RS obezbjediti konstantan budžet za promociju Jahorine, Turističke organizacije RS i grada Istočno Sarajevo.

(Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare