Jahorina: Za vikend 6.000 skijaša

0

Uređene staze i lijepo vrijeme na Jahorinu su proteklog vikenda privukli oko 6.000 skijaša i veliki broj posjetilaca koji su uživali u ljepotama ove planine, rekla je Srni portparol Olimpijskog centra „Jahorina“ Ivana Lizdek.

Lizdekova kaže da su i danas idealni uslovi za skijanje, vrijeme je sunčano, visina snijega je 60 centimetara, a temperatura vazduha minus četiri stepena Celzijusova.

„Na planini je veliki broj skijaša i bordera, ali i šetača koji koriste priliku da osvoje vrh „Ogorjelicu“ ili da uživaju u panoramskoj vožnji šestosjedima „Ogorjelica“ i „Poljice“ koji rade punim kapacitetom“, navela je Lizdekova.

Ona je dodala da je danas u funkciji kompletan vertikalni transport.

Kada je riječ o smještajnim kapacitetima na Jahorini, Lizdekova kaže da se može naći još slobodnih mjesta, a u februaru se očekuje dolazak većeg broja gostiju i tada će hoteli i apartmani biti dodatno popunjeni.

Lizdekova je podsjetila da je britanski portal „Biznis insajder“ ranije uvrstio Jahorinu među TOP 17 neobičnih destinacija o kojima se malo zna, a koje posjetioce očaravaju svojom ljepotom.

Britanski portal ističe da su atraktivne ski-staze, moderan vertikalni transport, odlična hotelska ponuda, te zadovoljavajući odnos cijene i kvaliteta smještaja i ski-karata, kao i gostoprimstvo naroda prednosti Jahorine i razlog dolaska najvećeg broj posjetilaca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare