Jahorina: uskoro dva šestosjeda

0
Jahorina

JahorinaDirektor Olimpijskog centra “Jahorina” Branko Koroman potpisao je ugovor (12.08.) sa izvođačem radova, italijanskom firmom “Lajtner”, za izgradnju dvije nove šestosjedne žičare. Koroman je rekao da su sredstva za finansiranje ovog projekta u iznosu od 18.300.000 KM obezbijeđena dokapitalizacijom.

“Sredstva za izgradnju žičara su obezbijeđena dokapitalizacijama, prva je bila 2008. godine kada smo emitovali 10 miliona akcija i obezbijedili 10 miliona KM, a ove godine smo dokapitalizacijom obezbijedili 16 miliona KM”, rekao je Koroman i dodao da će ostatak sredstava biti utrošen za osnježavanje Skočina.

Prema njegovim riječima, izgradnja šestosjeda, zbog kašnjenja potpisivanja ugovora, razdvojena je u dvije faze, prva će biti okončana krajem decembra, a druga tokom naredne godine.

Koroman je naglasio da će za osnježavanje Skočina raspisati međunarodni tender.

“Ovo su dva najbitnija projekta za Jahorinu i ono što 25 godina priželjkujemo dobili smo i sada možemo krenuti u korak sa skijaškim centrima u okruženju”, naglasio je Koroman i dodao da sada Jahorinu mogu da dignu na nivo skijališta, što je prioritet u sadržaju onoga što gosti traže.

Potpisivanje ugovora planirano je, simbolično, “u pet do 12″.

srna / palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare