„Jahorina ultra trejl“ za vikend

0

Međunarodna trka „Jahorina ultra trejl“ biće održana za vikend, 25. i 26. jula, prvi put u organizaciji Olimpijskog centra „Jahorina“.

Takmičari će ove godine moći da se oprobaju u četiri trke različite dužine – ultra, maksi, midi i mini trejl, saopšteno je iz Olimpijskog centra „Jahorina“.

Trke ultra i maksi počeće u subotu u 6.00 časova, a midi i mini u 8.00 časova.

„Start i cilj svih trka je ispred hotela `Vučko`, a sve rute imaju okrepne stanice sa posluženjem, dežurne ekipe civilne zaštite, sanitet u slučaju potrebe. Bezbjednost je na prvom mjestu i kompletan događaj je prilagođen uslovima i mjerama s ciljem sprečavanja širenja virusa korona“, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da „Jahorina ultra trejl“ karakterišu i volonteri, koji nesebičnim radom i zalaganjem doprinose da ova trka i zadrži epitet najbolje u BiH.

Prijave za volontere su u toku na sajtu „Jahorina trejl“ /jahorinatrail.com/.

Nagradni fond za najspretnije i najbrže ove godine je 5.000 KM, dok su se za ostale nagrade pobrinuli sponzori takmičenja.

„Ostvareno je partnerstvo sa `Red bul 400: Igman`, a obnovljena su partnerstva sa trkama koje su članovi svjetskog trejl tura, a to su `Kapadokija`, `100 milja Istre` i `Ultra trejl Vipava valej`, pa će neki od pobjednika `Jahorina ultra trejla` dobiti besplatnu kotizaciju za ove trke“, navodi se u saopštenju.

Najveći novitet ovogodišnjeg „Jahorina ultra trejla“ je prisustvo jednog od najpoznatijih svjetskih trkača Jovice Spajića, koji će prisustvovati takmičenju, družiti se sa učesnicima, odgovarati na pitanja i predavanjem predstaviti lično bogato trejl iskustvo.

Iz Olimpijskog centra „Jahorina“ napominju da je najbolji teniser svijeta Novak Đoković nedavno posjetio Jahorinu, tom prilikom obišao dio staza ovogodišnjeg „Jahorina ultra trejla“ i uvjerio se u njihovu atraktivnost, čak i trčao, te na trenutak iskusio kako je to biti trkač na olimpijskim stazama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare