Jahorina: Uloga obrazovanja u izgradnji pravičnog društva

0

U organizaciji Centra za obrazovne inicijative „Step by Step“ iz Sarajeva, od 24. do 27. augusta u hotelu Bistrica na Jahorini biće održan regionalni događaj „Uloga obrazovanja u izgradnji pravičnog društva“.

U okviru manifestacije biće upriličena predavanja stručnjaka za obrazovanje: prof.dr. Adile Kreso s Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Žanete Džumhur iz Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, Zlatiborke Popov s Filozofskog fakulteta Istočno Sarajevo, dr. Tatiane Vonta iz Slovenije, dr. Meri Boskovske iz Makedonije, dr. Jelene Vranješević iz Srbije, dr. Biljane Maslovarović iz Crne Gore i dr.

Uslijediće i debate o gorućim temama u oblasti obrazovanja, više od 30 radionica koje će voditi stručnjaci iz BiH i drugih zemalja regiona kao i dokumentarni filmovi.

Manifestacija će biti organizirana u okviru inicijative „Za pravično obrazovanje“ koju su pokrenule Save the Children Norway, Regionalni ured za jugoistočnu Europu, UNICEF i Fond otvoreno društvo BiH, a podržava je koalicija 29 nevladinih organizacija.

Učestvovaće više od dvije stotine predstavnika civilnog društva, ministarstava obrazovanja i pedagoških zavoda, nastavnika i odgajatelja, univerzitetskih profesora, roditelja i djece iz BiH, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, najavili su organizatori.

(www.palelive.com / Fena)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare