Jahorina u nedjelju bez struje

5

Kompletno područje Jahorine biće u nedjelju, 9. decembra, bez struje zbog planiranih radova koje realizuje preduzeće “Elektroprenos BiH” na trafostanici “Pale”, radi obezbjeđivanja kvalitetnog napajanja električnom energijom tokom predstojeće zimske sezone.
Iz Olimpijskog centra “Jahorina” saopšteno je da struje neće biti u periodu od 8.00 do 17.00 časova.

“Radovi koji realizuje preduzeće `Elektroprenos BiH` odnose se na uključenje novog 110-kilovoltnog transformatora u trafostanicu `Pale` kako bi bilo obezbijeđeno kvalitetno i kontinuirano napajanje tokom predstojeće zimske sezone svih potrošača na području opštine Pale”, navedeno je u saopštenju.

Radovi se moraju realizovati tog dana, jer bilo kakvo odgađanje uključenja novog transformatora može izazvati havariju na elektroenergetskom sistemu i ozbiljno ugroziti isporuku električne energije potrošačima u predstojećem zimskom periodu.

Preduzeće “Elektrodistribucija” Pale obezbijediće alternativno napajanje električnom energijom trafostanica, kojima će biti omogućeni minimalni uslovi normalnog funkcionisanja Olimpijskom centru “Jahorina” – hotel “Bistrica”, ski-lift “Poljice” i mala transportna traka, ali visok stepen sigurnosti ovog napajanja ne može biti garantovan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Da li je samo Jahorina bez struje, li šire područje, kako to obično biva? Da li se moglo izbjeći isključivanje struje u najhladnijim danima? Zar nije logično da se radovi na obnavljanju trafoa izvode ljeti, a ne u zimskoj sezoni i u vrijeme kada se najveći broj potrošača grije na struju…

Odnosi se na veći dio Pala, cio Podgrab,Mokro te opština Istočni stari grad. U Palama će samo pojedine zgrade imati napajanje.

Hoce li u Palama biti struje ili ne, u spomenutom periodu?

Na Trebeviću skoro svake nedelje unazad 2 meseca isključuju struju (pa i danas). Dno dna od preduzeća. Našli su usred zime ovo da rade, uostalom na šta troše pare pretplatnika kada je ceo sistem truo? Nekada se dešava da u toku sedmice i po 5 puta nestane struje. Razvijate turizam, a infrastruktura vam je u srednjem veku. Važno da ste se svi skucali u gradove, gde mozete i da se ogrejete i okupate, a nas na selu ko šljivi.

E baš su Pale bljesnule ovih dana!!! Tek 10. decembar, a ono postavljena ukrasna rasvjeta…, lijepo pogledati. Konačno prekinuta dosadašnja praksa da se postavlja pet dana pred novu godinu…, sjetilo se opštinsko rukovodstvo da bi i Pale trebale svečano izgledati u ove duge mračne noći te da se građani, studenti i poneki zalutali turista, ljepše osjećaju!!!

Svaka čast!!!