Jahorina spremna za zimsku turističku sezonu

0

Na Jahorini od sutra počinje vještačko osnježavanje staza i sve je spremno za ovogodišnje otvaranje zimske turističke sezone, koje je planirano od 12. do 14 decembra, izjavila je na Međunarodnom sajmu „Ekspozim“ u Beogradu direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Branka Spasojević.

Cjelokupna ponuda olimpijske Jahorine za predstojeću zimsku turističku sezonu objedinjena je na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu zimske sportske opreme, turizma i rekreacije „Ekspozim“ na zajedničkom izložbenom štandu.

Olimpijski centar Jahorina, Turistička organizacija Istočno Sarajevo i svi hotelijeri Jahorine, članovi Udruženja hotelijera, zajednički nastupaju sa objedinjenom ponudom pod imenom „Turistički centar Jahorina“.

„Primat ove godine je na otvaranju zimske turističke sezone `Ski opening` od 12. do 14. decembra, kada će tokom dva dana biti organizovano besplatno skijanje, brojne dnevne i noćne žurke i promotivne cijene smještaja kako u hotelskom, tako i u privatnom smještaju“, rekla je Spasojevićeva novinarima.

Ona je navela da je iz Olimpijskog centra Jahorina najavljeno da će već sutra početi vještačko osnježavanje staza, s obzirom na to da su temperature povoljne za pravljenje vještačkog snijega.

Jahorina ima nov i obnovljen vertikalni prevoz, a probijene su dvije nove staze, na Skočinama i na Poljicama, tako da se, kako je istakla Spasojevićeva, uz vještačko osnježavanje očekuje kvalitetnije skijanje u odnosu na prošlu godinu, kada nije bilo dovoljno snijega.

Spasojevićeva se nada većem dolasku ruskih turista, a osim gostiju koji tradicionalno posjećuju Jahorinu iz Slovenije, Srbije i Hrvatske, očekuje se i veliki broj gostiju iz Turske, imajući u vidu povoljnu avionsku liniju Istanbul – Sarajevo, kao i informaciju da se u Turskoj već prodaju aranžmani za Jahorinu.

„Posjetioci `Ekspozima` na štandu Turistički centar Jahorina mogu da se upoznaju o cijenama svih hotela i pansiona od najskupljih aranžmana za Novu godinu, do veoma jeftinih u februaru i martu, a organizovana je i nagradna igra“, rekla je Spasojevićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments