Jahorina: Sezona počinje!

0

Zadovoljavajuća visina snijega, ski-liftovi u funkciji, sređene ski staze, bezbjednos na nivou, to je pravi znak da je danas otpočela skijaška sezona u Olimpijskom ski centru Jahorina. Nakon zvaničnog otvarana sezone manifestacijom pod nazivom „U susret zimi, u susret prijateljima“ koja se na Jahorini održala prošlog vikenda, danas je konačno počela skijaška sezona „2009/10“. Podsjećamo da se zbog nedostatka snijega tokom prošlog vikenda nije skijalo, osim u nedelju 13. decembra kada je na zahtjev gostiju pušten ski-lift Željio i to samo do pola ski staze. Zahvaljujući niskim temperaturema i dugo očekivanom snijegu koji je ovih dana padao na Jahorini, stvorili su se idealni uslovi za početak nove skijaške sezone.

Trenutna visina snijega iznosi oko 50cm, što i nije velika visina, ali ipak sasvim dovoljna da bi se ski staze solidno pripremile za bezbjedno skijanje. Ako se uzmu u vid takmičari ski kluba Jahorina, danas je na Jahorinskim ski stazama, po slobodnoj procjeni, bilo negdje oko 30-ak skijaša. Tokom cijelog dana bio je otvoren ski-lift Željo, a oko 12 časova pušten je i Dvosjed Ogorjelica.

Sutra i prekosutra trebali bi biti otvoreni ski-lift Željo i dvosjedi Ogorjelica, Poljice i Skočine. Što se tiče žice Skočine, tako zvane Prača, ona je danas bila zatvorena. Nagovještava se da će dvosjed Skočine biti otvoren tokom vikenda, ali njegov dalji rad je pod znakom pitanja, iz već poznatih razloga, jer se polazna stanica ovog dvosjeda nalazi na nadmorskoj visini od 1300m. Na ovoj nadmorskoj visini, sa trenutnom visinom snijega, teško da se ski staza može kvalitetno pripremiti i sačuvati za sigurno skijanje.

Šestosjedi

Izgradnja šestorosjeda polako se privodi kraju i uskoro će biti pušteni u rad.
Šestosjed Ogorjelica praktično je spreman, montirane su sve korpe i on je trenutno u probnom radu. Njegovo otvaranje očekuje se sledećeg vikenda. Na šestosjedu Poljice trenutno se montiraju korpe, tako da se njegovo puštanje u probni rad očekuje krajom mjeseca, a puštanje u funkciju početkom narednog mjeseca.

Izgradnjom šestorosjeda, koji će u prvoj fazi imati kapacitet od po dvije hiljade skijaša na sat, doprinjeće mnogo u smanjivanju gužvi i čekanju na polaznim stanicama, čime je riješen je jedan od najvećih dosadašnjih nedostataka na Olimpijskom centru Jahorina i to će svakako u velikoj mjeri poboljšati ukupnu ponudu ski centra.

(text & foto: www.jahorinalive.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare