Jahorina: Šestosjedi krenuli sa radom

0

Dva novoizgrađena šestosjeda na Jahorini danas rade punim kapacitetom, potvrdio je direktor Olimpijskog centra Jahorina Branko Koroman. “Svi oni koji su sumnjali, sada se mogu uvjeriti da je Olimpijski centar Jahorina opravdao uloženu investiciju. Jahorina je dobila dva šestosjeda i to jedan na Ogorjelici, a jedan na Poljicama”, rekao je Koroman i dodao da je od danas ski pas jeftiniji za 30 odsto i njegova cijena iznosi 27 KM. On je naglasio da je u izgradnju dva šestosjeda uloženo 18.300.000 KM, ali da je to opravdano ulaganje, a u prilog tome govori i podatak da su kapaciteti na Jahorini popunjeni do 8. marta.

Koroman je podsjetio da su šestosjedi završeni prošle godine, kada je italijanska firma “Lajtner” ispitala instalacije i oni su tada uslovno primljeni.

On je napomenuo da je bilo sporno rješavanje imovinskih odnosa, ali da je prošle sedmice opština Pale odustala u svom dijelu posjeda tako da su riješeni i ti problemi i dobijena je građevinska dozvola.

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik trebalo bi u četvrtak i svečano da pusti u rad ova dva novoigrađena šestosjede.

Ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković ranije je rekao da je puštanjem u rad šestosjeda Olimpijski centar Jahorina završio je prvi, od dva planirana projekta koja finansira Vlada RS, jer bi u ovoj godini trebalo da počne realizacija i drugog koji podrazumijeva osnježavanje staza na Jahorini.

(Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare