Jahorina se vraća na mapu evropskih ski-centara

4

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić izjavio je danas da se Jahorina vraća na mapu evrpskih ski-centara i da će ponovo biti odlična destinacija za turiste iz cijelog svijeta.

„Prvi put poslije Zimskih olimpijskih igara 1984. godine radimo veoma važne i zahtevne projekte za Jahorinu. Da bismo završili sistem za veštačko osnežavanje uradićemo prvo vodosnabdevanje, akumulaciju na vrhu planine, potom urediti staze i projekat vetro-ustava. Kad uradimo sve to projekte, radićemo sistem za osnežavanje kojim želimo da produžimo sezonu skijanja sa 60 na 130 dana“, rekao je LJevnaić novinarima.

On je istakao da je taj segment veoma bitan za produžetak ski-sezone.

„Želimo da vratimo poverenje skijašima da imaju apsolutnu bezbednost za skijanje na Jahorini. Doneli smo novu energiju na planinu i naš menadžment ne okreće glavu ni od jednog problema, jer smo se postavili u situaciju kao da smo skijaši i pokušavamo da adekvatno rešimo sve probleme“, rekao je direktor OC „Jahorina“.

Prema njegovim riječima, to se naročito odnosi na uređenje staza, izgradnju novih blagih staza, puteva, parkinga, prodajnih mjesta.

„Pri svemu tome ostvarujemo saradnju i sa drugim preduzećima, a sve to uz veliku podršku predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Vlade Srpske i resornog ministarstva“, naglasio je LJevnaić, koji je danas bio domaćin predsjedniku Dodiku tokom posjete Jahorini.

On je najavio da je otvaranje sezone predviđeno za 14. decembar uz prateći muzički sadržaj, te dodao da je za Novu godinu planiran koncert Željka Joksimovića za koji već vlada veliko interesovanje tako da su skoro svi smještajni kapaciteti već rezervisani i rasprodati.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović pozdravio je napore koje OC „Jahorina“ ulaže u modernizaciju sistema za vještačko osnježavanje i uređenje ski-staza.

On je izrazio nadu da će započete aktivnosti rezultirati poboljšanjem uslova i za ljetnu turističku sezonu na Jahorini.

„Važno je da ovaj projekat teče planiranom dinamikom. Imamo podršku svih institucija Republike Srpske, a makismalnio je uključena i lokalna zajednica. Očekujem da Jahorina bude pokretač razvoja cijele Sarajevsko-romanijske regije i Republike Srpske“, istakao je Jugović.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

interesuje me zašto prezime direktora pišete LJevnaić? Imate li nekog pismenog da Vam to objasni? Treba pisati Ljevnaić

Sudeći po obimu uzdignute zemlje, brana jezera će biti povisoka!

Koliko treba da bude visoka brana jezera? Po mojoj ličnoj stručnoj procjeni, bez metar nema priče…

„Prvi put poslije Zimskih olimpijskih igara 1984. godine radimo veoma važne i zahtevne projekte za Jahorinu“.

A u proteklom periodu u Jahorinu uloženo 86 MILIONA KM. Pogledati na:
http://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=72189 (na 3.05).

Znači tih 86 miliona „pojela maca“. Za rezultat ćemo imati jednu lokvu na vrh Jahorine.
Al’ i to je nešto, konje napojiti.