Krsna slava Jahorina osiguranja

0

„Jahorina osiguranje“, osiguravajuće dioničarsko društvo koje u RS uspješno posluje punih 17 godina i od ove godine je u većinskom vlasništvu austrijske kompanije „Vienna Insurance Management“, od juna mjeseca po visini naplaćene premije i broju prodatih polisa postala je prva osiguravajuća kuća u RS, saopštio je menadžment „Jahorina osiguranja“. Na konferenciji za novinare, organizovanoj povodom Svetog Prokopija, dana i krsne slave „Jahorina osiguranja“, predstavljeni su poslovni uspjesi i novi planovi društva za tekuću godinu, koji uključuju proširenje poslovanja na tržište FBiH, te uvođenje novih paketa osiguranja za nepokretnu imovinu i živote klijenata. Generalni direktor „Jahorina osiguranja“ dr Ranko Renovica naglasio je da je više od 60.000 klijenata tokom prošle i ove godine u toj osiguravajućoj kući prepoznalo kvalitet i evropske standarde u poslovanju.

„Trudeći se da opravdamo kampanju pod nazivom ’Polisa kojoj vjerujem’ i slogan ’Za sve što vam je vrijedno’, mi smo na prvom mjestu uvijek imali zadovoljstvo klijenata, kojima smo samo u prvih šest mjeseci ove godine isplatili oko 4 miliona KM šteta. Po tome smo zaista bez premca u RS“, naglasio je dr Renovica.

On je ocijenio da je „Jahorina osiguranje“ sa novim vlasnicima i partnerima dobila i novi kvalitet u poslovanju, kao i nove proizvode, među kojima se ističe paket osiguranje nekretnina i svih stvari u njima na novonabavnu vrijednost po cijeni od samo 1,50 KM po kvadratnom metru prostora na godišnjem nivou.

 

Zamjenik generalnog direktora „Jahorina osiguranja“ Miroslav Miškić istakao je da su austrijski vlasnici uveli drugačiju organizaciju u poslovanju, koja podrazumijeva veći broj radnika u prodaji osiguranja i značajno veće stimulacije za zaposlene. „To je dovelo do toga da u ovoj godini recesije i krize zabilježimo za 25 odsto veću prodaju u odnosu na isti period prošle godine“, naglasio je Miškić.

Član Nadzornog odbora „Jahorina osiguranja“ Mladen Blažević, inače dugogodišnji iskusni menadžer austrijskih kompanija u Hrvatskoj i Srbiji, za jesen je najavio i pokretanje paketa životnog osiguranja, koje se, po kvalitetu usluge, neće razlikovati od paketa koje nude osiguravajuće kuće širom Evrope.

„Paketima osiguranja nepokretne imovine i života napravićemo značajan iskorak u našem poslovanju“, poručio je Blažević.

Kristijan Brandšteter, većinski vlasnik „Jahorina osiguranja“, koji od marta ove godine, zajedno sa još tri austrijske firme, posjeduje 92 odsto akcija ove osiguravajuće kuće, naglasio je da su u „Vienna Insurance Management“-u bili u pravu kada su u „Jahorina osiguranju“ prepoznali „dragulj sa odličnom distributivnom mrežom i menadžmentom“. „Nedostajalo je samo da odredimo jasan cilj, koji smo uspjeli dostići za svega šest mjeseci“, rekao je Brandšteter.

Na pitanje novinara zašto se sa poslom krenulo iz RS ka FBiH, a ne obrnuto, Brandšteter je odgovorio da su analize pokazale da je RS finansijski snažnija od FBiH. „U ovom poslu uvijek počinjete od bogatijeg dijela zemlje“, zaključio je većinski vlasnik „Jahorina osiguranja“.

(Palelive – Aleksandar S.)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare