Jahorina – idealna za omladinski turizam

0

Učesnici trodnevne konferencije „Jahorina – planina mladih“, koja je održana na ovoj olimpijskoj ljepotici, zaključili su da je omladinski turizam jedno od rješenja za produženje sezone na Jahorini i Republici Srpskoj, kao i za veću popunjenost smještajnih kapaciteta.
Organizatori ovog skupa – Ferijalni savez Republike Srpske /FERS/ i Turistička organizacija Republike Srpske /TORS/ saopštili su danas da je tokom konferencije konstatovano i da trenutni smještajni kapaciteti na Jahorini odgovaraju potrebama omladinskog turizma.

Da bi bila povećana konkurentnost Jahorine sa ostalim ski-centrima u regionu potrebno je uticati na cjenovnu politiku smještaja i ski-pasa, te uspostaviti cjenovnu skalu smještajnih kapaciteta i ski-pasa na bazi broja gostiju, dužine boravka i dugoročnosti saradnje, jedan je od zaključaka skupa, kojeg je u subotu otvorila ministar trgovine i turizma Srpske Gorana Zlatković.

Potrebno je, takođe, unaprijediti saradnju republičkih organa, lokalnih vlasti, Olimpijskog centra “Jahorina“ i ostalih koji pružaju usluge na planini, kao i jače raditi na otklanjanju infrastrukturnih nedostataka na Jahorini, kao što su problem parking-mjesta, redovno čišćenja puteva i kvalitenije snabdijevanje električnom energijom.

Učesnici konferencije smatraju da bi na Jahorini trebalo poboljšati nivo usluge u smještajnim i ugostiteljskim objektima, postaviti turističku signalizaciju, izraditi destinacijske mape i modernizovati vizuelni identitet ove olimpijske planine.

Mladi ferijalci i turistički radnici predložili su da bi bilo dobro obogatiti vanpansionsku ponudu, odnosno organizovati manifestacije zabavnog karaktera za mlade, kako bi se Jahorina pozicionirala i kao omladinska destinacija, a što bi trebalo da bude praćeno promocijom planine na specijalizovanim sajmovima turizma, uz korištenje modernih vidova komunikacije.

Otvarajući Konferenciju, Zlatkovićeva je izrazila zadovoljstvo što se na ovakav način nastoje stvoriti pretpostavke za razvoj i promociju omladinskog turizma u Srpskoj, koja raspolaže izvanrednim turističkim destinacijama koje se mogu ponuditi omladini, poput Sutjeske, Kozare, Jahorine.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare