Jačati saradnju sa privredom i univerzitetima u okruženju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Strateški prvaci razvoja Univerziteta u Istočnom Sarajevu su jačanje saradnje sa privredom i univerzitetima u okruženju, te proširivanje znanja studenata, konstatovali su danas rektor Univerziteta Radislav Grujić i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.
„Narodna skupština Republike Srpske, kao osnivač, uvijek prati rad ovog univerziteta. Od rektora smo danas čuli interesantne podatke i smatram da bi Univerzitet, određenim oblicima predstavljanja svog rada javnosti, trebalo da pokaže građanima i akademskoj zajednici kakvim mogućnostima raspolaže“, rekao je Čubrilović novinarima u Istočnom Sarajevu nakon sastanka sa Grujićem.

On je istakao da privreda treba da nađe svoj interes putem saradnje sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu i način da poboljša svoju efikasnost.

„Riječ je o jednoj od najrespektabilnijih obrazovnih institucija u BiH kojoj se mora dati određen društveni tretman. Znam da imaju finansijskih problema“, naveo je Čubrilović.

On je napomenuo da Vlada Republike Srpske, ali i svi drugi koji sarađuju sa Univerzitetom, moraju nastaviti da pružaju punu podršku ovoj obrazovnoj ustanovi, jer ona to zaslužuje.

„Razgovarali smo danas o situaciji na Univerzitetu i perspektivama razvoja, sa posebnim akcentom na način povećanja znanja studenata. Tokom susreta bilo je riječi i o jačanju saradnje Univerziteta Istočno Sarajevo sa privredom u regionu“, izjavio je Grujić.

On je dodao da važan dio u bavljenju istraživanjima predstavlja transfer naučnog znanja u privredu da bi prevazišla probleme i bila u mogućnosti da izađe na međunarodno tržište.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare