Jačanje protivpožarnih kapaciteta

0

VLASENICA – Agencija za bezbjednost saobraćaja Republika Srpske i Vatrogasni savez Republike Srpske danas su vlaseničkim vatrogascima uručili komplet opreme koji će u budućnosti biti na raspolaganju Teritorijalnoj vatrogasnoj jadinici i značajno ojačati njene protivpožarne kapacitete, rekao je Srni načelnik opštine Miroslav Kraljević.

On je istakao da je u protekle tri godine nabavljeno novo vatrogasno vozilo vrijednosti 280.000 KM, te da je izgrađen vatrogasni dom u koji je opština Vlasenica uložila oko 300.000 KM.

„Ovim pokazujemo da smo se opredijelili da našu vatrogasnu jedinicu učinimo boljom i opremljenijom da ona može da odgovori na sve zadatke koji su pred njom“, rekao je Kraljević.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica Pero Tomić rekao je Srni da su protivpožarna sredstva i alati koje je jedinica danas dobila odabrani na osnovu projekta Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske

On je naveo da je u vatrogasnoj jedinici trenutno angažovano 12 vatrogasaca kojima su na raspolaganju četiri vatrogasna vozila, od kojih jedno novije proizvodnje.

„U toku ove godine imali smo veliki broj požara. Do 1. maja registrovano je 65 požara i to je uzrokovalo veliku opterećenost tehnike i samih vatrogasaca. Srećom pa su se promijenile vremenske prilike i došlo da rasterećenja. Inače, tehnika ne bi mogla da izdrži“, rekao je Tomić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare