Izvršeno 75 kontrola

0

ROGATICA, 22. JUNA /SRNA/ – Tržišna inspekcija opštine Rogatica izvršila je u maju 75 kontrola, izdala 10 prekršajnih naloga i izrekla novčane kazne u ukupnom iznosu od 5.200 KM.

Tržišni inspektor Rosa Macanović rekla je Srni da je u 60 kontrola utvrđeno uredno, a u 15 neuredno stanje. U oblasti trgovine izvršeno je 46 kontrola, ugostiteljstvu 13, a u uslužnim djelatnostima 16.

Macanovićeva je istakla da je doneseno 10 rješenja o otklanjanju nedostataka i jedno o zabrani obavljanja djelatnosti za fizička lica, te dva rješenja o zabrani prodaje proizvoda. Nadležnom organu uprave za oblasti uređenja prostora izdato je obavještenje da ugostitelj obavlja djelatnost bez upotrebne dozvole za rad.

Prema njenim riječima, neki od problema su stavljanje proizvoda u promet, a da nisu na propisan način deklarisani, kao i proizvoda sa isteklim rokom trajanja.

Macanovićeva je rekla da je prilikom provjere tehničkih uslova za obavljanje djelatnosti utvrđeno da nisu obezbijeđene fiskalne kase, prodajni sto, te da nije istaknut naziv firme kao u rješenju nadležnog organa, vage nisu baždarene i nije obezbijeđeno zagrijavanje prostorija.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare