Izvedena predstava „Azbuka“

0

ZVORNIK – U Zvorniku je večeras, u okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“, odigrana predstava „Azbuka“ koja je namijenjena djeci sa smetnjama u razvoju.
Predstavu su osmislili članovi neformalne grupe „Osmjeh“, a na Maloj pozornici platoa „Kasina“, u okviru programa „Dječiji dani“, učestvovalo je 32 djece i volonter koji je glumio reformatora srpskog jezika Vuka Stefanovića Karadžića.

Program „Dječiji dani“ organizovan je ove godine prvi put, a cilj je da što veći broj djece sa smetnjama u razvoju bude uključen u društvene aktivnosti.

Večeras su i učesnici likovne kolonije Slikarske radionice „Paleta“ na maloj pozornici crtali na velikom platnu, a na LJetnoj pozornici Gradske plaže „OK Bend“ je održao koncert.

Nakon koncerta, u okviru „Bioskopa na otvorenom“, prikazan je film „Tragovi sandalovine“.

Organizacioni odbor „Zvorničkog ljeta“ potvrdio je da se za skokove sa mosta Kralja Aleksadandra Prvog Karađorđevića, koji će biti održani 7. avgusta, prijavilo 15 učesnika.

Prijavili su se Nijemac Kristijan Vurst, koji je jedan od skakača Red bulove Svjetske serije, te osvajači brojnih nagrada na takmičenjima u regionu i šire – Ales Karnicnik, Jernej Klinar i Andrej Beuc iz Slovenije, te Marko Pavlović, Marjan Milanović, Mladen Cvetković, Goran Bojić, Borko Miladinović i Lane Marković iz Srbije.

Iz BiH će učestvovati Danko Dangubić, Dino Bajrić, Mustafa Šarić, Vedad Bašić i Elvir Kovačević.

Učesnici će skakati u rijeku Drinu slobodnim stilom sa visine od 20 metara, a skokove će suditi licencirane sudije olimpijskih skokova, sa međunarodnim iskustvom.

Skokove, po kojima je Zvornik nekada bio poznat, Gradska uprava organizuje u saradnji sa opštinom Mali Zvornik, nakon pauze od 25 godina.

U okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“, bend „Teška industrija“ održaće sutra koncert na Gradskoj plaži.

Organizator i pokrovitelj „Zvorničkog ljeta“ je grad Zvornik, a tehnički realizatori Dom omladine i gradska Turistička organizacija.

Program manifestacije biće završen 8. avgusta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare