Izvedena monodrama posvećena Dušku Trifunoviću

0

MILIĆI – U Domu rudara u Milićima večeras je izvedena monodrama „Ima neka tajna veza“, posvećena životu i poeziji književnika Duška Trifunovića.
Monodramu je izveo glumac Milan Dimić iz Banjaluke, koji je ujedno i pisac scenarija, kao i režiser predstave.

Dimić je rekao Srni da je ovo emotivna priča o pjesniku, koji je tražio i našao svoj put i tu neku tajnu vezu koju je imao sa svojim životom i pjesmama.

„U 50 minuta, koliko traje predstava, donosim njegov život od izbjeglištva iz Sarajeva, snalaženja u Novom Sadu, neimaštine…“, naveo je Dimić.

On je dodao da je inspiraciju za ovu monodramu dobio još kao student četvrte godine na Akademiji umjetnosti u Banjaluci kada se na zadatu temu da glumački oživi nekog poznatog pjesnika opredijelio za Duška Trifunovića.

Dimić je istakao da je predstava već 30 puta izvođena u Republici Srpskoj i BiH, a nedavno i u Novom Sadu i Beogradu.

Izvođenje monodrame „Ima neka tajna veza“ organizovala je kompanija „Boksit“, u okviru obilježavanja 60 godina postojanja i rada.

Povodom toga, u ovoj godini biće organizovani brojni kulturno-zabavni i sportski sadržaji, između ostalog, tokom jula 5. Festival folklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja, potom međunarodni turnir u košarci, te međunarodna likovna kolonija „Boksit i boje“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare