Izuzetan rezultat Taekwon-do kluba „Romanija“

0

 

Na jubilarnom 20. ITF Taekwon-do Prvenstvu Republike koje je održano u subotu, 20.4.2019. godine u Laktašima, Taekwon-do klub „Romanija“ – Pale je predstavljalo 6 takmičara. Kao po navici, izuzetan rezultat ni ovoga puta nije izostao. Klub i opština Pale postali su bogatiji za 6 šampiona Republike Srpske, 2 vicešampiona, 2 osvajača trećeg mjesta i pehar za najboljeg i najuspješnijeg juniora Prvenstva za 2019. godinu.
Dakle, osvojeno je ukupno 10 medalja, od toga 6 zlatnih, 2. srebrne i 2 bronzane medalje.

Najmlađa takmičarka Prvenstva, Milijana Jugović, osvojila je bronzanu medalju u borbama u konkurenciji kadetkinja, u kategoriji -25 kg.

Sava Dragaš nastavlja sa dominacijom. Osvojio je zlatnu medalju u borbama u konkurenciji kadeta u kategoriji +60 kg i na taj način postao prvak Republike Srpske. U formama, u konkurenciji kadeta, u kategoriji crvenih pojaseva osvojio je bronzanu medalju.

Bogdan Jugović je opet potvrdio kvalitet, čiji je trud i rad na treninzima nagrađen osvajanjem zlatne medalje u formama u konkurenciji juniora – kategorija crvenih pojaseva i zlatnu medalju u borbama u konkurenciji juniora, u kategoriji -57 kg i na taj način postao dvostruki šampion Republike Srpske za 2019. godinu. Na osnovu svega prikazanog i rezultata ostvarenih na ovom Prvenstvu, dobio je pehar i proglašen je za najboljeg i najuspješnijeg juniora 20. ITF Taekwon-do Prvenstva Republike Srpske.

Anđela Kovačić je potvrdila dominaciju u formama, osvojivši zlatnu medalju u konkurenciji juniorki, u kategoriji zelenih pojaseva i tako postala prvak Republike Srpske. U borbama juniorki, u kategoriji -58 kg, tijesno je izgubila u finalu i morala se zadovoljiti srebrnom medaljom i titulom vicešampionke Republike Srpske.

Sjajan nastup Kristijana Klačara. Osvojio je zlatnu medalju u formama u konkurenciji juniora, u kategoriji zelenih pojaseva i postao prvak Republike Srpske. U borbama u konkurenciji juniora, u kategoriji -69 kg, u spektakularnoj i neizvjesnoj finalnoj borbi, čudnom odlukom sudija je izgubio na produžetke i morao je da se zadovolji srebrnom medaljom i titulom vicešampiona Republike Srpske.

Aleksandar Bilinac iz takmičenja u takmičenje pokazuje konstantan napredak. Tako je bilo i ovaj put, osvojo je zlatnu medalju u formama u konkurenciji seniora, u kategoriji žutih pojaseva.
Iskrene čestitke upućujemo treneru Taekwon-do kluba Laktaši Radomiru Batiću na izvanrednom i prijateljskom dočeku i odličnoj organizaciji ovog Prvenstva.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka cast za takmicare a i za trenere bez kojih nebi bilo ovog uspjeha.Opštini Pale trebaju biti za ponos.

Svaka cast omladino.Pale treba da se ponose na ovake sportiste i trenere.

Svaka čast! Ništa bez trenera (z)