Izrečene kazne od ukupno 13.400 KM

0

ROGATICA – Inspekcija za hranu opštine Rogatica u prošloj godini zabranila je promet i dobavljačima je vraćeno 141 kilogram hrane, a izdato je 10 prekršajnih naloga ukupne vrijednosti 13.400 KM.


Opštinski inspektor za hranu Ranka Savić rekla je da je u prošloj godini bio zabranjen promet i uništeno je 356 pakovanja hrane, odnosno ukupno 32 kilograma i 14 litara zdravstveno neispravne hrane.

Ona je rekla da su donesena 32 rješenja kojima je naređena posebna edukacija lica zaposlenih u proizvodnji i prometu hrane, 20 rješenja o sanitarnom pregledu lica, kao i 27 rješenja o otklanjanju drugih nepravilnosti.

Prema njenim riječima, utvrđene nepravilnosti bile su stavljanje u promet zdravstveno neispravne hrane, sanitarno-tehnički i higijenski nedostaci, rad lica u proizvodnji i prometu hrane bez prethodno obavljenog dokaza o sanitarnom pregledu.

U prošloj godini inspekcija za hranu obavila je 195 kontrola, od čega su nepravilnosti utvrđene u 41 kontroli ili u 21 odsto slučajeva.

Najviše kontrola izvršeno je u ugostiteljskim objektima – 79, u trgovinskim 76, 12 u proizvodnji hrane, 10 u predškolskim ustanovama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare