Izmještanje toplane u krug Famosa

0

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je da je prioritet opštine, u ovoj godini, izmještanje gradske „Toplane“ u krug preduzeća „Famos“, za šta je potrebno sedam miliona KM, javila je Srna.

On je najavio da je u toku izrada studije koja će pokazati koliku štetu nanosi postojeća pilana, koja se nalazi u centru Pala.

– Prva faza izmještanja toplane mogla biti završena do kraja godine, za šta je potrebno četiri miliona KM.

To znači da bi se izmjestila postojeća toplana i osposobila u krugu fabrike „Famos“, te izgradio toplovod na relaciji podstanica postojeće toplane i buduće toplane, kako bi se obezbijedilo postojeće centralno grijanje – izjavio je Savić u petak na novogodišnjem prijemu za novinare.

On je naglasio da je za drugu fazu, u kojoj bi bili priključeni novi korisnici – trgovački centri, fakulteti i drugi objekti, potrebno izdvojiti oko tri miliona KM.

Savić je dodao da je potrebno završiti i projekte kao što su tunel Stambolčić, Osnovna škola „Srbija“, izgradnja ekonomskog fakulteta i studentskog doma, osvjetljavanje Jahorine i dijela vertikalnog transporta, kao i radove na sportskoj dvorani.

On je podsjetio da su ovi projekti kandidovani u Razvojnom fondu Vlade Republike Srpske.

– Želimo da Pale postane eko-prijestonica RS – rekao je Savić i dodao da će se opština uključiti u projekat „Čista rijeka Miljacka“, koji obuhvata širu regiju.

Govoreći o kulturnim događajima u ovoj godini, on je rekao da će Pale prigodnim manifestacijama obilježiti 25 godina od Zimskih olimpijskih igara, jer se dio takmičenja održavao na Jahorini.

(Glas Srpske)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare