Izmijenjen Regulacioni plan Jahorine

0

Skupština opštine Pale usvojila je danas izmjene i dopune Regulacionog plana dijela posebnog područja Jahorina, uz ocjenu da je na taj način jedan od najvažnijih plansko-prostornih dokumenata dodatno poboljšan.

Predstavnici Instituta za građevinarstvo iz Banjaluke, koji su radili prvobitnu reviziju plana iz 2008. godine, rekli su da te izmjene i dopune ne donose drastične promjene tako da koncepcija prostora suštinski ostaje ista.

Oni su naglasili da su u užem obuhvatu evidentirali 252 objekta i da je svaki od njih dobio svojevrstan lični karton sa svim bitnim podacima, te da su nastojali da u cijelom poslu pronađu najbolja moguća rješenja.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo izjavio je da nije riječ o najboljem rješenju koje je otklonilo sve probleme, ali da je dovoljno dobro jer otklanja uočene manjkavosti.

“Ovo je svojevrstan kompromis između ranijeg plana i potreba sa željama privatnih investitora i javnog sektora. Važno je da je zaštićen prirodni amfiteatar na Poljicama i pozitivno je to što je predviđena gradnja sportskih sadržaja i novih parking mjesta“, rekao je Brčkalo.

Predsjednik Skupštine opštine Pale je napomenuo da se novim rješenjem ne povećava broj smještajnih kapaciteta.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=Ll96oJ7uXLk&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna / RTVIS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare