Izgradnja tunela Stambulčić se privodi kraju

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je Srni da se privodi kraju izgradnja tunela „Stambulčić“ koji bi uskoro trebalo da bude pušten u saobraćaj. Kovačević je istakao da su završeni građevinski radovi i stavljena je asfaltna podloga, a trenutno se radi rasvjeta i završavaju prilazni putevi.


On je podsjetio da je za izgradnju tunela iz Razvojnog programa Republike Srpske obezbijeđeno oko 10 miliona KM, ali nije mogao reći koliko je sredstava do sada uloženo u izgradnju, jer će po završetku radova biti urađen finansijski izvještaj i utvrđena konačna cifra.

Prema njegovim riječima, gradnja ovog tunela počela je prije 22 godine, a nastavljena 2008. godine i trebalo bi da bude završena na početku 2013. godine.

„Za građane Pala, a posebno Podgraba, važno da se završi ovaj tunel, jer će dobiti dobru putnu komunikaciju. Do sada su imali problema sa prolaskom većih kamiona koji nisu mogli da idu kroz stari austrougarski tunel izgrađen od 1902. do 1905. godine i čija je garancija od 100 godina istekla 2005. godine“, naglasio je Kovačević.

On je istakao da je ovo otežavalo komunikaciju, posebno u zimskom periodu.

Kovačević je rekao da će Istočno Sarajevo otvaranjem tunela dobiti izuzetno važnu putnu komunikaciju prema drinskoj regiji, dok će istovremeno turistički centar Jahorina biti dosta pristupačniji.

Tehnički direktor izvođača radova, preduzeća „Niskogradnja“, Ratko Mišanović rekao je ranije da je ugovorna vrijednost radova bila 13,5 miliona KM, ali da će za završetak tunela biti potrebno još 3,5 miliona KM, tako da bi konačna vrijednost radova trebalo da iznosi oko 17 miliona KM.

Dužina tunela je oko 1.100 metara.

(www.palelive.com / Srna / foto: arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare