Izgradnja stanova za raseljene i druge socijalne kategorije

0
Izgradnja stanova za raseljene i druge socijalne kategorije

VIŠEGRAD – U Višegradu će 1. jula početi izgradnja stambenog objekta sa 40 stanova za raseljena lica i druge socijalne kategorije, čija je vrijednost oko 2,5 miliona KM, potvrđeno je u iz ove opštine.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Višegrad Aleksandar Đukanović rekao je da pravo na smještaj imaju, prije svega, lica iz kolektivnih i alternativnih smještaja.

„Realizacijom projekta izgradnje stambene zgrade za raseljena lica i druge socijalne kategorije stanovništva, koji se sprovodi uz pomoć Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Srpske, biće zatvoren dio kolektivnog centra u naselju Nezuci“, naglasio je Đukanović.

On je dodao da je opština obezbijedila zemljište, platila naknadu za gradsko građevinsko zemljište, naknadu za rentu, te izradila svu potrebnu tehničku i projektnu dokumentaciju.

Izgradnju ovog objekta finansira Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske i opština Višegrad, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i Fondom za povratak BiH.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare