Izgradnja spomenika trebalo bi da bude završena do 2024. godine

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić i predsjednik BORS-a Milomir Savčić istakli su da bi do 2024. godine, u saradnji sa Vladom Republike Srpske, trebalo da bude završena izgradnja spomenika žrtvama NATO bombardovanja i spomenika svim poginulim civilima u prethodnim ratovima na području Sarajevsko-romanijske regije.

Na današnjem sastanku je razgovarano o obilježavanju mjesta stradanja Srba, aktivnostima koje se odnose na podršku opštinskim boračkim organizacijama, kao i o podršci boračkoj populaciji kroz saradnju sa Vladom Srpske, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ćosić je podsjetio da je Gradska uprava od osnivanja podržavala funkcionisanje i rad boračkih organizacija, što će, kako je istakao, biti nastavljeno.

On je naglasio da će grad Istočno Sarajevo predstavljati borce sa tog područja, kao i iz regije pred Vladom Republike Srpske u dogovoru sa BORS-om.

Savčić je zahvalio Ćosiću za dosadašnju saradnju i podršku boračkoj populaciji, a podržao je i napore gradonačelnika kada je riječ o zahtjevima za uklanjanje spornih tabli u Sarajevu i vraćanje naziva sarajevskih ulica.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Regionalnog odbora boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare