Изградња Ски-центра „Игришта“ тече планираном динамиком

0

ВЛАСЕНИЦА – Изградња Ски-центар „Игришта“ код Власенице тече планираном динамиком, а прве скијаше требало би да прими у предстојећој зимској сезони, изјавила је начелник Од‌јељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Власеница Невена Ступар.

Ступарева је рекла да је изградња Ски-центра од великог значаја за општину Власеница и позитивно ће се одрази на привредну активност, а почели су да се јављају и инвеститори заинтересовани за улагања.

Она је навела да захвалност за овај пројекат дугују Влади Републике Српске која је обезбиједила новац, директору Олимпијског центра „Јахорина“ Дејану Љевнаићу, те начелнику општине Мирославу Краљевићу који је иницијатор пројекта.

Ступарева је додала да је у току реализација пројекта водоснабдијевања Ски-центра.

Шеф кабинета начелника Власенице Љиљана Савиновић рекла је да ће Ски-центар „Игришта“ бити веома атрактивна туристичка дестинација и додао да институција Српске стоје иза ове локалне заједнице и важних пројеката.

Ски-центар „Игришта“, који се налази уз магистрални пут Власеница–Хан Пјесак, изграђен је за вријеме Олимпијских игара у Сарајеву 1984. године као помоћни ски-центар. Надморска висина малог Игришта је 1.331 метара, док је највиши врх великог Игришта 1.405 метара.

Влада Републике Српске прошле године донијела је одлуку којом се овај центар дод‌јељују Олимпијском центру „Јахорина“ на 30 година без накнаде.

Скијашки центар „Игришта“ имаће три стазе које ће бити освјетљене за ноћно скијање. Дужина ски-стаза је 4.750 метара, шестосјед је дужине 820 метара и има капацитет до 3.500 скијаша на сат, двије покретне траке дужине по 150 метара, уз све зимске активности на скијалишту, а такође су планирани и љетни садржаји.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare