Izgradnja pomoćnog igrališta u blizini srednje škole

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić i predstavnik njemačke organizacije GOPA u BiH Ranko Markuš potpisali su danas ugovor o udruživanju finansijskih sredstava s ciljem izgradnje pomoćnog sportskog igrališta pored Srednje škole „28. juni“ u ovoj lokalnoj zajednici.

„Doprinos opštine u ovom projektu je 20.000 KM, a GOPA 30.000 KM. Očekujemo da ćemo do aprila ili sredine maja ovaj projekat zajednički realizovati i da ćemo konačno staviti tačku na ovu priču koja je započeta još 2014. godine“, izjavio je Ćosić novinarima nakon potpisivanja sporazuma.

On je podsjetio da je prije četiri-pet godina na ovoj lokaciji postavljena čelična konstrukcija za balon salu, u kojoj bi srednjoškolcima bilo omogućeno da imaju časove fizičkog vaspitanja, dodavši da se u tome nije uspjelo zbog određene vrste nesporazuma, lošeg kvaliteta konstrukcije.

„U međuvremenu, pojavila se nova ideja, da uklonimo ovu konstrukciju i da na tom mjestu napravimo kvalitetnu podlogu, uredimo ogradu, dodamo odgovarajuće rekvizite i omogućimo srednjoškolcima da tu izvode nastavu, a ne u Parku Gavrilo Princip, kao što je sada slučaj“, rekao je Ćosić.

On je istakao da bi do jeseni trebalo da bude završena i nova sportska dvorana, podsjetivši da već postoji i sportska dvorana „Slavija“ koju će srednjoškolci moći da koriste.

Markuš je istakao da je 2018. godine potpisan memorandum sa opštinama Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i gradom Istočno Sarajevo s ciljem revitalizacije te balon sale koja nikad nije dobila upotrebnu dozvolu.

„Urađena su dva elaborata, dva različita instituta su radila tehničku procjenu objekta i utvrđeno je da ne ispunjava standarde da se u njemu odvija nastava fizičkog vaspitanja, odnosno da predstavlja opasnost za bezbjednost učenika“, istakao je Markuš.

On je istakao da je, nakon pokušaja da se pronađe rješenje za ovaj objekat, dogovoreno da je najoptimalnija opcija da se ukloni i da se tu napravi školski teren koji će biti korišten za nastavu fizičkog vaspitanja.

Markuš je dodao da će ubrzo biti raspisan javni poziv za firme koje bi bile potencijali izvođači radova, te izrazio nadu da će u roku od dva mjeseca igralište biti završeno.

Sa sastanka je poručeno da se potpisanim ugovorom uspostavljaju okvirni mehanizmi saradnje i obaveze između institucija i organizacija potpisnica vođeni zajedničkim ciljevima na realizaciji ovog projekta, čime se završavaju ranije započete aktivnosti na razvoju socijalnog preduzetništva u Istočnom Novom Sarajevu.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare