Izgradnja nove bolnice teče prema planu

0
Izgradnja nove bolnice teče prema planu

ISTOČNO SARAJEVO – Izgradnja nove Bolnice Istočno Sarajevo teče planiranom dinamikom, uprkos otežanim uslovima rada zbog vrućine, rekao je Srni Davorin Turajlić iz firme „Marković invest“, koja je izvođač radova.

Turajlić je naveo da se grade tri etaže i dvije lamele, a u toku je betoniranje temeljne ploče, nakon čega slijedi postavljanje konstruktivnih elemenata po spratovima, stubova i greda, a onda ugradnja betonskih ploča.

Prema njegovim riječima, planirano je da do kraja novembra budu završeni svi betonski radovi i objekat pripremljen za zatvaranje fasadnom bravarijom, da bi u zimskom periodu mogli da budu izvođeni unutrašnji građevinsko-zanatski radovi.

Portparol Bolnice Istočno Sarajevo Dalibor Bošković rekao je da su u toj zdravstvenoj ustanovi zadovoljni dinamikom radova i nadaju se da će biti ispoštovani svi rokovi.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović položili su 7. jula kamen temeljac za novu bolnicu, čija bi izgradnja i opremanje, prema najvišim standardima koje zahtijeva savremena zdravstvena ustanova, trebalo da koštaju 46,58 miliona KM bez PDV-a.

Dodik je tom prilikom predložio da se nova bolnica zove „Srbija“, a planirano je da, kada u potpunosti bude završena, savremene medicinske usluge pruža za oko 120.000 stanovnika Sarajevsko–romanijske regije.

Površina zgrade biće 10.500 metara kvadratnih, a činiće je dva spojena objekta – stacionarni i tehnički, koji će biti povezani sa nedavno izgrađenim polikliničkim objektom.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare