Izgradnja škole „Srbija“ moguća prije roka

0

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić izjavio je da izgradnja Osnovne škole „Srbija“, za koju je Vlada Republike Srpske izdvojila 3.500.000 КM, teče dobro i da će radovi biti završeni prije predviđenog roka. Naglasivši da Opština nema sredstava za vanjsko uređenje i prilazne puteve školi, Savić je rekao da je dobio obećanje ministra finansija RS Aleksandra Džombića i ministra prosvjete i kulture Antona Кasipovića da će opština dobiti saglasnost Vlade RS za kredit u iznosu od tri miliona КM.
„Milion КM bi uložili u vanjsko uređenje i prilazne puteve, što bi u svakom slučaju bila naša pomoć da zajedničkim sredstvima Vlade i Opštine zvršimo školu i poboljšamo uslove rada za naše učenike“, rekao je načelnik opštine Pale. On je dodao da je opština, kao inicijator izgradnje, otkupila zemljište, platila rentu i izradila projektnu dokumentaciju.Savić je izrazio nadu da će i Srbija ubrzo doznačiti svoj dio sredstava u iznosu od tri miliona КM za izgradnju fiskulturne sale i nabavku opreme, kako bi nova škola dobila pravo lice na radost djece, nastavnika i roditelja.

Radove na školi, koji su počeli u septembru prošle godine, izvodi firma „Građenje“ iz Pala. Osnovnu školu „Pale“ trenutno pohađa oko 1 800 učenika u četiri smjene.

www.sarajevo-rs.com

foto Vasić

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare