Izgradnja atletske staze teče po planu

0

Izgradnja atletske staze na stadionu „Vlajko Petrović“ na Palama, za koju je grad Istočno Sarajevo obezbijedio 391.559 KM, odvija se planiranom dinamikom, a mogla bi biti završena i prije predviđenog roka od 90 dana, izjavio je Srni gradonačelnik Nenad Vuković.

„Radovi koji su počeli početkom avgusta izvode se veoma kvalitetno, kako smo i tražili tenderskom dokumentacijom, a iz firme `Mibral` koja je izvođač tvrde da se aktivnosti odvijaju brže od plana, pa imamo obećanje da će početkom oktobra biti postavljen tartan sloj, do sredine oktobra biti izvučene linije po stazi i urađeni ostali poslovi kada je riječ o uređenju terena“, rekao je Vuković.

Prema njegovim riječima, urađena je i nova hidrantska mreža za odvod vode sa stadiona, što će donijeti korist i Fudbalskom klubu „Romanija“.

Vuković je naglasio da projekat izgradnje atletske staze stanovnici Pala dugo očekuju, pa će to imati višestruki značaj za atletske klubove, Fakultet vaspitanja i sporta i Fudbalski klub „Romanija“, kao i za brojne rekreativce.

„Ova atletska staza će imati značaj i za turizam s obzirom da sve više sportskih ekipa boravi na pripremama na području Pala i Jahorine, a ovaj sadržaj će ih još više privući“, rekao je Vuković.

On je istakao da je grad Istočno Sarajevo pronašao dodatna sredstva da se raspiše procedura za izbor izvođača za postavljanje rasvjete na stadionu kako bi bio korišten i u večernjim časovima.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i direktor firme „Mibral“ iz Sarajeva Maja Bralović Smit potpisali su 30. jula ugovor o izgradnji atletske staze na stadionu „Vlajko Petrović“ na Palama.

„Mibral“ je vođa konzorcijuma, a ugovor realizuje zajednička grupa ponuđača „Mibral“ i „Top-sport“ iz Bijeljine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare