Izgrađene dvije vile sa 30 ležajeva

0
Izgrađene dvije vile sa 30 ležajeva

FOČA – Klizište ispod Spomenika Bitke na Sutjesci nije poremetilo ambiciozne planove uprave Nacionalnog parka /NP/ „Sutjeska“, koja je nastavila da unapređuje smještajne kapacitete, pa su ovih dana u Dolini heroja otvorene dvije nove vile sa apartmanima, koje posjeduju 30 ležajeva.

Vile „Silver jedan“ i „Silver dva“ nalaze se u podnožju Spomenika Bitke na Sutjesci, a opremljene su modernim kupatilima sa đakuzijem i saunama.

Novi objekti su izgrađeni pored restorana nacionalne kuhinje „Komlen“, koji je otvoren prošle godine.

U Upravi Nacionalnog parka „Sutjeska“ navode da im je bila želja i da izvan ljetne sezone imaju mogućnost da ugoste turiste, te da svi koji prolaze kroz Tjentište imaju gdje da odmore u uslovima kojih se ne bi postidjeli ni veći turistički centri.

„Mišljenja smo da će se uz izgradnju infrastrukture Nacionalnog parka `Sutjeska` postepeno vraćati stari sjaj ove ustanove, te da će Sutjeska ponovo biti mjesto okupljanja antifašista i svih ljubitelja netaknute prirode“, navodi iz NP „Sutjeska“ i dodaju da će ova javna ustanova nastaviti da ulaže u infrastrukturu i nove smještajne kapacitete.

Iz Nacionalnog parka „Sutjeska“ Srni je potvrđeno da su završena geološka ispitivanja terena na kome se pokrenulo klizište i da se očekuje izrada plana sanacije, nakon čega bi trebalo da počnu radovi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments