Izetbegović mogao da predloži amandman o genocidu nad Srbima u Drugom svjetskom ratu

0

Istoričar Draga Mastilović izjavio je da je Bakir Izetbegović, ako je već htio da bude politički korektan, mogao da predloži da se u nametnuti „Inckov zakon“ o zabrani negiranja genocida ugradi amandman o genocidu nad Srbima u Srebrenici u Drugom svjetskom ratu.

Mastilović je pojasnio da su ustaše i odredi muslimanske milicije tada na području srebreničkog sreza ubili 1.076 odraslih ljudi, 546 žena, 210 staraca i 430 djece.

„NJih 1.129 ubili su iz vatrenog oružja, devet objesili, 663 zaklali nožem, 348 izmrcvarili raznim metodama mučenja, 95 je umrlo kasnije od posljedica mučenja, a 18 ubijeno u logorima“, naveo je Mastilović.

On je istakao da su taj genocid preživjeli samo oni Srbi koji su uspjeli da prebjegnu u Srbiju.

Prema njegovim riječima, prijedlog Izetbegovića da bi u nametnuti „Inckov zakon“ trebalo ugraditi i amandman o Jasenovcu nazvao je skandaloznim i više nego uvredljivim za srpski narod.

„Nema sumnje da oni koji neselektivno ubijaju od novorođenčeta u kolijevci do nepokretnog starca u postelji imaju genocidnu namjeru, jer žele da unište čak i biološku osnovu jednog naroda“, poručio je Mastilović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare