Izabrano skupštinsko rukovodstvo

0

MILIĆI – Branislav Novaković iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ novi je predsjednik Skupštine opštine Milići, zamijenivši na toj funkciji stranačkog kolegu Zorana Kipića, a novi potpredsjednik je Zaim Mahmutović iz Stranke demokratske akcije /SDA/.
Tako su tajnim glasanjem odlučili odbornici Skupštine opštine /SO/ Milići na danas održanoj konstitutivnoj sjednici Skupštine, na kojoj su imenovani i vršioci dužnosti načelnika resornih opštinskih odjeljenja, te vršilac dužnosti sekretara SO.

Prethodno, verifikovani su mandati 19 novoizabranih odbornika u SO Milići, koji su potom položili svečanu zakletvu, a nakon izbora skupštinskog rukovodstva, svečanu zakletvu položili su i novoizabrani funkcioneri opštine Milići, predsjednik i potpredsjednik Skupštine, te načelnik opštine Milići.

Novoizabrani predsjednik Skupštine Branislav Novaković novinarima je nakon sjednice izjavio da očekuje da će novi skupštinski saziv biti prepoznatljiv po efikasnosti u radu, međusobnoj saradnji odbornika i toleranciji.

„Naš zadatak je da radimo u interesu građana i jedini parametar za vrednovanje rezultata našeg rada biće zadovoljstvo naših sugrađana“, izjavio je Novaković.

Na prijedlog načelnika opštine Momira Lazarevića opština Milići ubuduće neće imati zamjenika načelnika, a sa pet na tri smanjen je i broj resornih odjeljenja.

Lazarević je novinarima izjavio da je smisao ovih poteza racionalizacija lokalne uprave i ušteda budžetskih sredstava.

„Vjerujemo da će se na ovaj način obezbijediti novac i stvoriti prostor za veća ulaganja u socijalni sektor, natelitet i poljoprivredne podsticaje“, rekao je Lazarević.

U novom sazivu SO Milići SNSD ima sedam odbornika koalicija SDA – SBB tri, lista „Nezavisni Milići 2016“ i SDS po dva, te SRS „Dr Vojislav Šešelj“, DNS, PDP, Socijalistička partija i Napredna Srpska po jednog.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare