Izabrano novo rukovodstvo Boračke organizacije

0

Novoizabrani predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Pale je Jasna Lazarević Gavrilović, a Petar Klisara je novi predsjednik Skupštine ove boračke organizacije.

Na današnjoj Izbornoj skupštini Boračke organizacije Pale za zamjenika predsjednika Predsjedništva izabran je Rade Ćosović, a Radosav Živković za zamjenika predsjednika Skupštine.

Nakon izbora novog rukovodstva, Gavrilovićeva je rekla da je cilj opštinske Boračke organizacije da djeluje jedinstveno i da zastupa prava svih boračkih kategorija, jednako i jedinstveno.

Prema njenim riječima, rad prethodnog rukovodstva Boračke organizacije Pale iznjedrio je niz problema, što je dovelo do toga da su se boračke kategorije odrodile od ove boračke organizacije, a ljudi postali nezainteresovani za njen rad.

Ona je podsjetila da su se Boračkoj organizaciji Pala priključili i članovi organizacije „Beli vukovi“ i izrazila nadu da će to učiniti i druga udruženja.

„Dobili smo obećanje rukovodstva opštine Pale, ali i grada Istočno Sarajevo, da će podržavati rad Boračke organizacije, kako je to bilo i ranije. Nadam se da će tako biti i u budućnosti, a Boračka organizacija će sarađivati sa svim organima vlasti radi poboljšanja materijalnog položaja svih boračkih kategorija“, istakla je Gavrilovićeva.

Novi predsjednik Skupštine ove boračke organizacije Petar Klisara istakao je da će Opštinska boračka organizacija u predstojećem periodu prvo uskladiti svoj statut sa statutom Boračke organizacije Republike Srpske.

„Statut Boračke organizacije Pale koji je donio stari saziv nije usklađen sa statutom Boračke organizacije Republike Srpske, a on je iznad svih opštinskih“, istakao je Klisara.

Nakon izrade tog statuta Klisara najavljuje da će uraditi evidenciju svih boračkih kategorija i boraca sa područja opštine Pale, jer stari saziv nije imao tu evidenciju.

Klisara je istakao da će sa kompletnom evidencijom imati uvid u to koliko ima članova, boraca, porodica poginulih i ostalih boračkih kategorija.

„Potrudićemo se da što pravičnije podijelimo pomoć onima kojima je potrebna, u skladu sa njihovim stvarnim imovinskim stanjem i materijalnim potrebama. To će nam biti prvi zadatak u radu“, rekao je on.

Klisara je dodao da je funkcija predsjednika Skupštine više protokolarna, jer će odluke donositi svi članovi, odnosno Predsjedništvo Boračke organizacije Pala koje čini 11 članova.

„Promijenićemo praksu jednoglasnog donošenja odluka. Sada će odluke donositi svi članovi Predsjedništva, a predsjednik će verifikovati te odluke i vršiti koordinaciju“, pojasnio je on.

U prostorijama Boračke organizacije Pale sutra bi trebalo da bude izvršena primopredaja dužnosti.

Prije održava izborne skupštine služen je parastos poginulim i preminulim borcima Vojske Republike Srpske, a zatim su položeni vijenci na spomenike žrtvama rata.

Vijence su položili predstavnici opštinske Boračke organizacije, rukovodstvo opštine Pale i grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare