Izabrani najbolji sportisti opštine Pale u 2009. godini (foto)

0

Pred punom salom Kulturnog centra Pale, koja je bila mala da primi sve zainteresovane posjetioce, večeras su proglašeni najbolji i najperspektivniji sportisti opštine Pale u 2009. godini. Proglašen je i najuspješniji trener, sportski radnik i profesor fizičke kulture. Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom opštine Pale. Za najboljeg sportistu opštine Pale u 2009. godini proglašena je Žana Novaković (SK Jahorina), drugoplasirani je bio Dražen Subotić (DŽK Romanija), dok je trećeplasirani bio Miloš Golić (KBS Rajko Kušić). Najbolja ekipa u 2009. je OK „Student“. Za najboljeg trenera je izabran Rade Kapor, a sportskog radnika Vlado Ilić. Za najuspješnijeg pedagoga fizičke kulture: Danka Borisogljebski.

Novakovićeva ispred svih

Članica SPD Jahorina Žana Novaković, reprezentativka BiH i višestruka republička i državna prvakinja u alpskim smučarskim disciplinama slalom i veleslalom, proglašena je za najboljeg sportistu Pala za 2009. godinu, na tradicionalnoj svečanosti izbora najboljih sportista, koju je, pod pokroviteljstvom Opštine Pale, organizovala ovdašnja javna ustanova za kulturu Kulturni centar Pale.

Ovo je jednoglasna odluka stručnog žirija, koji je na istovjetan način za drugoplasiranog proglasio republičkog i prvaka BiH, te ponajboljeg džudistu na Balkanu, Dražena Subotića, člana Romanije, dok je svojevrsna bronza na izboru najboljih među najboljima pripala Milošu Goliću, takmičaru KBS „Rajko Kušić“, koji se pored mnoštva medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima lani okitio i zvanjem planetarnog vicešampiona u savate boksu.

Osim njih, među deset najuspješnijih plasirali su se i atletičarka Romanije Tanja Marković, smučar kluba Istočno Sarajevo Nemanja Košarac, smučarka Romanije Tanja Karišik, odbojakaš Studenta Vladan Čeremidžić, atletičar AK Pale Radoslav Furtula, odbojkašica Jahorine Nataša Slijepčević i fudbaler Romanije, popularne „paljanske vučice“, Aleksandar Gutalj.

– Zahvaljujem Palama koja mi je drugu godinu zaredom ukazala povjerenje i potvrdila da cijeni moj rad, što ću u narednom periodu nastojati dodatno opravdati, vjerujem još boljim rezultatima i uspjesima na raznim takmičenjima – rekla je naša najbolja smučarka, koja će narednog mjeseca u Vankuveru učestvovati i na svojoj drugoj Olimpijadi.

Proglašeno je i deset perspektivnih sportista, Ivana Ilić, Vedran Jevtović, Ivana Kovačević, Luka Krsman, Kristina Kusmuk, Aleksandar Obradović, Tadija Petrović, Milica Popović, Bojan Stanišić i Marko Šjivić, dok je zvanje najboljeg trenera ponio sportski učitelj ovdašnjih atletičara iz AK Pale, Radomir Kapor.

Za najuspješniju ekipu u prošloj godini proglašen je OK Student, najbolji sportski pedagog je profesorka fizičke kulture Danka Borisogljebski, a sportski radnik Vladimir Ilić.

Obraćajući se okupljenim sportistima i brojnim posjetiocima svečanosti u prepunoj Velikoj sali paljanske kuće kulture, načelnik Pala, Slobodan Savić, istakao je da su i lanjski rezultati ovdašnjih takmičara predstavljali snažno uporište da se svuda sa ponosom naglašava kako su Pale grad mladosti i sporta, sredina koja u kontinuitetu i kroz generacije rađa i odgaja vrhunske šampione i olimpijce.

– To je privilegija i nešto čime bi se dičili i mnogo veći gradovi, pa i velike metropole. Prisjećam se otvaranja ZOI u Torinu, kada su dvije naše sportistkinje, dvije naše Paljanke, nosile zastave dvije zemlje učesnice i tada nam pružile nesvakidašnju čast i zadovoljstvo da iz usta naših uvaženih domaćina čujemo svima nama drage riječi – grande Pale. Te riječi mnogo jače od svih pojašnjenja govore šta naša opština jeste i šta može i treba predstavljati u svijetu sporta, a one će se, to je već poznato, izgovarati i na otvaranju predstojećih ZIO u Vankuveru – nije krio ponos prvi čovjek Pala, koji je izrazio nadu da će ove godine biti nastavljeni radovi na izgradnji velike sportske dvorane, koju sportisti iz više od dvadeset ovdašnjih klubova i trebaju i zaslužuju.

Nije zaboravio podsjetiti i na kandidaturu za Olimpijadu mladih 2015. godine, te već potvrđeno domaćinstvo Balkanskog vojnog prvenstva u biatlonu, a potom i Svjetskog, na ovdašnjim Dvorištima, koja će ovo područje vratiti na svojevrsnu svjetsku sportsku mapu.

– Naš resurs je brojna i zdrava omladina, prelijepa priroda i duga i uspješna tradicija. Oduvijek smo imali izvanredne pedagoge i trenere, a tu je i Fakultet fizičke kulture, sa svim svojim kapacitetima i potencijalima koji dodatno ohrabruju u uvjerenju da ćemo i ubuduće njegovati istinske šampione i vrhunske sportske stručnjake – poručio je Savić.

Loluški posebno priznanje

Priznanje za afirmaciju i razvoj sporta u opštini Pale pripalo je Jeleni Lolović, uskoro trostrukoj olimpijki i već sada najboljoj srpskoj smučarki svih vremena.

Izgovaranje njenog imena izazvalo je erupciju oduševljenja u sali paljanskog Kulturnog centra, što i ne treba da čudi, jer je riječ o omiljenoj sportistkinji u gradu podno Romanije i Jahorine, koju ovdašnji građani i ljubitelji sporta još uvijek odmilja zovu – naša mala Loluška.

Fotografije:

DSC_7443.JPG DSC_7481.JPG DSC_7542.JPG DSC_7546.JPG DSC_7573.JPG DSC_7581.JPG DSC_7586.JPG DSC_7589.JPG DSC_7592.JPG DSC_7609.JPG DSC_7611.JPG DSC_7616.JPG DSC_7619.JPG DSC_7630.JPG DSC_7634.JPG DSC_7639.JPG DSC_7645.JPG DSC_7646.JPG DSC_7654.JPG DSC_7657.JPG DSC_7661.JPG

(palelive.com / foto by Vasić)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare