Iz saobraćaja za jednu noć isključena 23 vozača zbog alkohola u krvi

0

U regionalnoj akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju 23 vozača isključena su iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo realizovali su ovu akciju s ciljem poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, u noći između subote i nedjelje, 20. i 21. februara, sa akcentom na kontrolu alkoholisanosti vozača.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 155 učesnika u saobraćaju, a izvršeno je 121 alkotestiranje. Zbog prisustva alkohola u krvi sankcionisana su 23 vozača, a jedan je lišen slobode.

Kod najvećeg broja vozača, njih 16, utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi od 0,31 do 0,80 promila, šest vozača upravljalo je vozilom sa 0,81 do 1,5 promila alkohola u krvi, dok je jedan imao više od 1,51 promil.

Sankcionisana su 23 vozača po drugim osnovama.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo napominju da će nastaviti da sprovode pojačane mjere kontrole u saobraćaju s ciljem podizanja bezbjednosti saobraćaja na viši nivo.

Oni apeluju na vozače, kao i na ostale učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajna pravila i propise, te da se ponašaju u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare