Iz saobraćaja isključeno više od 100 pijanih vozača

0

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo sankcionisali su 763 učesnika u saobraćaju, dok je više od 100 isključeno iz saobraćaja zbog alkoholisanog stanja.
Ukupno su kontrolisana 2.783 učesnika u saobraćaju.

Akcija je sprovedena od petka, 23. jula, do nedjelje, 25. jula, u okviru kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“ koja se odnosi na pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, droga ili psihoaktivnih supstanci, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Zbog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je 109 vozača od kojih je 10 lišeno slobode zbog prisustva više od 1,5 promila alkohola u krvi, dok su tri vozača imala više od dva promila.

Zbog utvrđenog prisustva droge ili psihoaktivnih sustanci u organizmu i odbijanja da se podvrgnu ispitivanju, policijski službenici su sankcionisali 11 vozača.

Tokom akcije sankcionisana su 643 počinjena prekršaja, i to 104 prekršaja nevezivanja bezbjednosnog pojasa, 63 slučaja nekorištenja bezbjednosne sjedalice ili nepravilno prevoženje djece, 10 prekršaja upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava i osam slučajeva korištenja mobilnog telefona.

Policijska uprava Istočno Sarajevo nastaviće pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, zbog čega apeluje da svi poštuju saobraćajne propise, a vozači prilagode brzinu uslovima i stanju na putevima, te vozilom ne upravljaju pod dejstvom alkohola.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare