Iz saobraćaja isključeno 75 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zbog vožnje pod dejstvom alkohola na putevima u operativnoj nadležnosti Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo iz saobraćaja je isključeno 75 vozača, od kojih je 18 lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama dok se nisu otrijeznili.
Pojačana kontrola sprovedena je od 25. do 28. februara tokom akcije „Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na utvrđivanje alkoholisanosti vozača i prisustvo droga i psihoaktivnih lijekova u organizmu“.

Ukupno je kontrolisano 438 učesnika u saobraćaju, a alkotestirano je 338 vozača. Osim isključenja zbog vožnje pod dejstvom alkohola, jedan vozač je isključen zbog prisustva opojnih droga u organizmu, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Kod najvećeg broja vozača utvrđeno je da su imali 0,31 do jednog promila alkohola u krvi, ali nije registrovan nijedan vozač da je imao više od dva promila.

U januaru je iz saobraćaja isključeno 146 vozača ili 7,35 odsto više nego u istom periodu 2015. godine. Najčešća isključena bila su zbog alkoholisanosti – čak 108 vozača. Zbog vožnje pod uticajem opijata isključena su dva vozača, a čak 33 su isključena jer su upravljala vozilom prije sticanja prava.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo poručuju da će nastaviti sprovođenje pojačanih mjera s ciljem podizanja bezbjednosti saobraćaja na veći nivo, te apeluju da vozači i ostali učesnici u saobraćaju poštuju pravila i propise i ponašaju se u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare