Iz saobraćaja isključeno 11 pijanih vozača

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo tokom dvodnevne akcije slobode je lišeno 11 vozača jer su upravljali vozilom pod uticajem alkohola.
Tokom akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na upravljanje vozilima pod uticajem alkohola, koja je sprovedena 16. i 17. oktobra, s ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja, ukupno su kontrolisana 262 vozila i vozača i uručeno je 126 prekršajnih naloga, saopšteno je iz Centra.

Od ukupnog broja kontrolisanih vozača, iz saobraćaja su isključena 52 vozača, od kojih 49 zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i tri zbog vožnje prije sticanja zakonskog prava na upravljanje.

Na području CJB Istočno Sarajevo je za prvih devet mjeseci iz saobraćaja isključeno 1.548 vozača ili za 1,44 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Zbog vožnje pod uticajem alkohola iz saobraćaja je isključeno 1.080 vozača, zbog upravljanja motornim vozilom bez vozačke dozvole 433 lica, a zbog upravljanja vozilom pod uticajem opijata isključeno je 20 vozača.

S obzirom na to da statistički podaci pokazuju povećan broj isključenih vozača iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola, te da je jedan od uzroka saobraćajnih nezgoda upravljanje vozilom u alkoholisanom stanju, CJB Istočno Sarajevo će i u narednom periodu sprovoditi pojačane aktivnosti i kontrole, s ciljem podizanja bezbjednosti saobraćaja na veći nivo.

Iz CJB Istočno Sarajevo apeluju da vozači poštuju saobraćajna pravila i propise i da ne voze u alkoholisanom stanju radi svoje i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare