Iz republičkog budžeta i iz razvojnog programa uloženo oko 33 miliona KM

0

ŠEKOVIĆI – Prema podacima Vlade Republike Srpske, u opštinu Šekovići do sada je po različitim osnovama iz Razvojnog programa i budžeta Republike uloženo oko 33 miliona KM, dok je putem kreditnih linija Investiciono-razvojne banke Srpske plasirano još oko 3,6 miliona KM.
U oblast poljoprivrede na području ove lokalne zajednice uloženo je više od osam miliona KM kroz razne projekte, među kojima su podsticaji za razvoj poljoprivrede i sela, zaštita od poplava i mnogi drugi, rečeno je Srni u Vladi Srpske.

Iz sredstava Fonda solidarnosti za pomoć poplavljenom stanovništvu u Šekovićima putem elektronskih kartica/vaučera, te za pomoć poplavljenim poljoprivrednicima i za pomoć budžetu opštine izdvojeno je oko milion KM.

U saradnji sa boračkom organizacijom koja je dala značajan doprinos u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu realizovani su mnogi projekti, od kojih su najznačajniji stambeno zbrinjavanje boraca i ratnih vojnih invalida, kojim je zbrinuto 116 porodica, za šta je izdvojeno 1,3 miliona KM, dok je iz republičkog budžeta za izgradnju spomen-obilježja poginulim boricima Vojske Republike Srpske sa teritorije Šekovića izdvojeno oko 90.000 KM.

Kroz aktivnosti podrške privredi, među kojima su podsticaj izvozu i sufinansiranje preduzeća za proizvodnju tekstila, kože i obuće, od 2006. godine do danas Vlada Srpske je izdvojila više od milion KM, dok je za socijalno ugrožene kategorije stanovništva u ovoj lokalnoj zajednici kroz subvencije za električnu energiju izdvojeno oko 200.000 KM.

Prema podacima Vlade Republike Srpske, za adaptaciju Doma zdravlja u Šekovićima, te kroz projekte adaptacija, sanacija, rekonstrukcija i opremanje ambulanti porodične medicine i uvođenja informacionog sistema, u oblast zdravstva uloženo je više od 340.000 KM.

U rekonstrukciju, rehabilitaciju i sanaciju magistralnih, regionalnih i lokalnih putnih pravaca u Šekovićima uloženo je više od 15 miliona KM, rečeno je Srni u Vladi Srpske.

Ukupna investicija u oviru projekta „Vodovod i kanalizacija“, koji se realizuje na teritoriji više opština u Srspkoj, za opštinu Šekovići iznosi oko 1,7 miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare