Iz Posušja i Širokog Brijega 100.000 tona boksita za “Aluminu”

0

ZVORNIK – Predstavnici zvorničke kompanije “Alumina” i rudnika boksita iz Posušja i Širokog Brijega potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji prema kom bi ova dva rudnika u ovoj godini trebalo da isporuče 100.000 tona rude boksit za potrebe “Alumine”.

Prema ovom ugovoru, rudnik iz Posušja trebalo bi da isporuči 60.000 tona, a rudnik iz Širokog Brijega 40.000 tona boksita.

U kompaniji “Alumina” smatraju da je saradnja sa ovim rudnicima veoma važna jer se tako obezbjeđuje potrebna količina rude za redovan rad ove fabrike.

Direktor Razvoja i kontrole kvaliteta u “Alumini” Zoran Obrenović rekao je nakon sastanka da su rudnici boksita iz Posušja i Širokog Brijega dugogodišnji partneri, sa tendencijom da saradnja bude još više razvijena.

“Kompanija `Alumina` već duži period sarađuje sa rudnicima boksita iz Posušja i Širokog Brijega, gdje su izuzetno kvalitetna ležišta te rude, što je veoma bitno sa ekonomskog aspekta za poslovanje naše fabrike”, naveo je Obrenović.

On je dodao da će za ispunjenje ovogodišnjeg plana proizvodnje u “Alumini” biti potrebno više od 1,1 milion tona boksita.

Direktori rudnika boksita iz Posušja i Širokog Brijega Petar Petrić i Stanko LJubić rekli su da je “Alumina” njihov strateški partner kojem rudu isporučuju duži niz godina i da su zadovoljni saradnjom.

Kako je rečeno na sastanku, isporuka boksita iz Posušja i Širokog Brijega biće nastavljena sutra i odvijaće se po dinamici potpisanog ugovora, saopštila je “Aluminina” služba za odnose s javnošću.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments