Iz „Partizana“ karantin se seli u gradsku dvoranu

0

FOČA – Krizni štab opštine Foča donio je odluku da, umjesto Omladinskog sportskog centra „Partizan“ koji je bio predviđen i opremljen za karantin, za tu namjenu posluži Sportska dvorana.

Za potrebe karantina koristi se i Klubana Gradskog stadiona u kojoj je trenutno smješteno osam lica, a na sastanku Štaba je navedeno da je u toku premještanje kreveta iz „Partizana“ u dvoranu, te da će biti napravljene i paravanske pregrade.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić kaže da su uslovi u Sportskoj dvorani bolji, jer u „Partizanu“ ne postoji centralno grijanje.

„Noći su još hladne, a u dvorani će grijanje i tokom noći biti uredno, tako da su uslovi tamo bolji. U dvorani smo obezbijedili 40 mjesta“, rekao je Mašić.

On je napomenuo da je rad karantina u Klubani Gradskog stadiona usklađen sa zahtjevima Instituta za javno zdravstvo, tako da je obezbijeđeno dežurstvo ekipe Doma zdravlja.

„Trenutno je tamo osam lica. Uslovi su dobri, hrana uredna, a sutra će biti i prvo testiranje za sve koji borave u karantinu. Rezultati će biti poznati za nekoliko dana“, naveo je Mašić.

Na sastanku Štaba je rečeno da na području šest opštine stare Hercegovine nema zaraženih virusom korona, a da je u karantinu trenutno 29 osoba, dok je u kućnoj izolaciji 101 lice.

Sve mjere nadležnih organa dobro se poštuju, pa i najnovija kojom je tokom vikenda bilo zabranjeno kretanje građana iz opštine u opštinu.

Fočanska policija juče je vratila samo jedno vozilo iz Gacka.

Inspekcije u Foči vrše pojačan nadzor cijena osnovnih životnih namirnica, a tokom vikenda jednom trgovinskom objektu izrečena je kazna od 15.000 KM zbog prekoračenja visine trgovačke marže u odnosu na stanje koje je bilo 5. marta.

Štab je donio odluku da svima koji koriste opštinske prostore, a zbog mjera zaštite od virusa korona nisu u mogućnosti da rade, za mart umanji kiriju za 50 odsto, a u aprilu ih oslobodi plaćanja te obaveze.

„Isto tako, poslali smo poruku i zamolili sve vlasnike poslovnih prostora koji ih izdaju subjektima, koji zbog ove situacije ne mogu da rade, da im kiriju za mart obračunaju sa 50 odsto, a za april da im ne naplaćaju. Nadam se da će nas poslušati, jer u ovom trenutku svima nam je potrebna solidarnost“, naglasio je Mašić.

Jedan od zaključaka Štaba je i da opština za mart i april preuzme obavezu plaćanja troškova vode i odvoza smeća za Univerzitetsku bolnicu i Dom zdravlja.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare