Iz lokalnog budžeta 4.000 KM za FK “Sokolac”

0
SOKOLAC – Fudbalski klub “Sokolac”, koji okuplja oko 120 fudbalera u omladinskim selekcijama, finansira se uz pomoć sponzora, a opštinski Savjet za sport donio je odluku da klubu iz lokalnog budžeta dodijeli 4.000 KM za ovu godinu.
Član Upravnog odbora i jedan od trenera u klubu Zoran Jolović rekao je da klub nema prvi tim fudbalera, ali ima školu fudbala koja okuplja fudbalere rođene od 1995. do 2006. godine.

Klub je registrovan u avgustu prošle godine i ima žiro-račun zbog takmičenja u omladinskim selekcijama.

Prema Jolovićevim riječima, uglavnom se radi na tehnici i tehničko taktičkoj pripremi igrača, a postoji mogućnost da se pretpioniri ovog kluba, djeca rođena 2001. i 2002. godine, takmiče od ove jeseni u sarajevskoj Kantonalnoj ligi, dok bi pioniri, rođeni 1998. i 1999. godine, počeli takmičenje naredne godine.

On je napomenuo da su omladinske selekcije ovog kluba igrale utakmice u Mini-maksi ligi sarajevsko-romanijske regije, dok su pretpioniri učestvovali na međunarodnom turniru u Beču, na kojem je učestvovalo 26 ekipa iz 14 zemalja, gdje su prošli u drugi krug.

Jolović je istakao da klub nema vlastite prostorije, a sportsku opremu nabavlja uz pomoć sponzora i roditelja mladih igrača.

U rad sa ovim selekcijama uključeno je pet trenera, od čega jedan trener ima “A” licencu, a ostali “B” licence.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments