Iz gradskog budžeta 4.000 KM za nov namještaj

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je danas da je Gradska uprava uložila oko 4.000 KM za obnovu učionice drugog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“.
On je podsjetio da Gradska uprava i na početku i na kraju školske godine obnovi neku od učionica.

Stevanović je, obilazeći đake i ovu učionicu, rekao da je to dio sveukupnog angažovanja i ulaganja u sistem srednjeg i osnovnog obrazovanja na području grada gdje je do sada, zajedno sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvom, uloženo više od pet miliona KM.

„Gradska uprava je u saradnji sa Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i UNDP-om obezbijedila značajna sredstva za zamjenu kompletne fasadne stolarije na zgradi Osnovne škole `Sveti Sava`, te termoizolaciju i fasadu, pa se očekuje raspisivanje tendera i izbor najpovoljnijeg ponuđača radova“, rekao je Stevanović.

Direktor ove škole Radomir Petrović rekao je da je sredstvima iz gradskog budžeta kompletno opremljena ova učionica novim namještajem – klupama, stolicama, ormarima, policama, te katedrom i stolicom za učiteljicu.

„Ovo za školu, naročito za đake, mnogo znači jer su djeca dobila mnogo bolje uslove za rad, a s druge strane ohrabruje što Gradska uprava ulaže u školstvo, razvija ga i stvara bolje uslove za djecu i prosvjetne radnike“, rekao je Petrović.

On je dodao da će do početka nove školske godine u ovoj učionici biti promijenjen parket i postavljene pločice, te okrečeni zidovi i plafon, čime će učionica biti potpuno obnovljena.

Petrović je rekao da su sredstva obezbijeđena za zamjenu parketa u još dvije učionice, čime će biti kompletirana zamjena podova u svim učionicama u školskoj zgradi u kojoj nastavu pohađaju učenici od prvog do petog razreda.

Petrović je zahvalio Stevanoviću i Gradskoj upravi koja je, kako je rekao, prepoznala potrebe škole.

Učenici drugog razreda, čija je učiteljica Valentina Klašnja, izveli su prigodan program u znak zahvalnosti Stevanoviću, zamjeniku gradonačelnika Bojanu Ivanovići i Gradskoj upravi za nabavku novog namještaja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare