Iz budžeta i razvojnog programa uloženo oko 35 miliona KM

0

VLASENICA – U opštinu Vlasenica do sada je, po različitim osnovama, iz Razvojnog programa i iz budžeta Republike Srpske, uloženo oko 35 miliona KM, a kroz kredite Investiciono-razvojne banke /IRB/ Srpske plasirano je oko tri miliona KM, rečeno je Srni u Vladi Republike Srpske.
Prema podacima Vlade, iz sredstava Ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa Republike Srpske za projekte koji se realizuju na području opštine Vlasenica odobreno je oko šest miliona KM, od čega je 3,4 miliona KM uloženo u sanaciju vodovodnog sistema u ovoj lokalnoj zajednici.

Kroz program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, na području opštine Vlasenica izgradnjom stanova i nepovratnim novčanim sredstvima zbrinuto je 158 porodica, za šta je izdvojeno više od tri miliona KM, a aktivnosti po ovom pitanju se nastavljaju i dalje.

U oblast poljoprivrede od 2006. godine do danas na području opštine Vlasenica kroz razne projekte, među kojima su podsticajna sredstva za razvoj poljoprivrede i sela, uloženo je više od tri miliona KM, dok je kroz aktivnosti podrške privredi Vlada Srpske uložila oko 1,2 miliona KM.

Kada je riječ o socijalnom zbrinjavanju radnika koji su procesom privatizacije, stečaja ili likvidacije preduzeća ostali bez posla, zbrinuto je oko 700 radnika iz šest preduzeća, za šta je utrošeno oko dva miliona KM, rečeno je Srni u Vladi Srpske.

Što se tiče zapošljavanja, u periodu od 2007. godine do danas zaposleno je oko 200 lica, za šta je utrošeno oko 800.000 KM.

Više od 840.000 KM uloženo je u oblast zdravstva za renoviranje Doma zdravlja i terenskih ambulanti, dok je za sanaciju školskih objekata, nabavku računara i uvođenje informacionih sistema u institucijama osnovnog srednjeg obrazovanja u ovoj lokalnoj zajednici, izdvojeno oko pola miliona KM.

Iz Vlade Republike Srpske Srni je rečeno da je od 2006. godine do danas, kroz različite projekte za održivi povratak izdvojeno je više od 3,7 miliona KM.

Za izgradnju novih i rehabilitaciju postojećih regionalnih, magistralnih i lokalnih putnih pravaca u ovoj lokalnoj zajednici izdvojeno je više od 15 miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare