Ivo Josipović primio direktora „Jahorina film festivala“ Mirka Despića

0

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović primio je dobitnike Povelje Evropske federacije turističkih novinara /FEST/ za 2012. godinu, među kojima i direktora „Jahorina film festivala“ Mirka Despića.
Kao jedan od pokrovitelja nagrade, Josipović je sinoć je na Pantovčaku čestitao Despiću na ovom priznanju i istakao važnost manifestacije kao što je „Jahorina film festival“ za promociju turizma u svijetu i doprinos evropskom putu BiH, saopšteno je Srni iz „Jahorina film festivala“.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu biti jedan od pokrovitelja ove prestižne evropske nagrade, pogotovo imajući u vidu da Hrvatska ima velika očekivanja od turističke privrede“, rekao je Josipović, interesujući se za broj hrvatskih turista ove zime na Jahorini.

Prijemu su prisustvovali i dobitnici ovog velikog međunarodnog priznanja iz drugih država regiona.

Despić je rekao hrvatskom predsjedniku da je „Jahorina film festival“ jedinstven u BiH po tome što je u potpunosti od samog početka međuentitetski projekat, da uz njega bez rezervi stoji i Vlada Republike Srpske, te da je zahvaljujući tome postao najznačajniji festival te vrste u regionu.

Povelja FEST-a se ove godine dodjeljuje po dvadeseti put, a dobijaju je pojedinci, uglavnom novinari, koji svojim radom najviše doprinesu razvoju turističke privrede u svijetu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare