Ivanović : Opština finansira pripremna odjeljenja u selima

0

ZVORNIK – Zamjenik načelnika opštine Zvornik Bojan Ivanović obišao je danas pripremna odjeljenja u područnim školama u Križevićima i u Oraovcu, u kojima boravi ukupno 32 djece.

U Križevićima i Oraovcu su otvorena dva od ukupno sedam pripremnih odjeljenja u ruralnim mjesnim zajednicama koje je otvorio Dječiji vrtić „Naša radost“, a čiji rad finansira opština Zvornik.

„Odlučili smo se da finansiramo ova odjeljenja u ruralnim mjesnim zajednicama, tako da djeci koja nisu u mogućnosti da idu u vrtić u gradu to obezbijedimo u njihovim mjesnim zajednicama“, rekao je Ivanović.

On je dodao da je cilj da što više djece koja ove godine polaze u prvi razred bude uključeno u pripremna odjeljenja, te podsjetio da roditelji djece nemaju finansijsku obavezu prema pripremnim odjeljenjima, odnosno za njih je sve besplatno, jer sve u cijelosti finansira opština.

Ivanović je djeci podijelio prigodne poklone.

Direktor Dječijeg vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković istakao je da je ova ustanova, u saradnji sa opštinom, resornim ministarstvom i školama, otvorila ukupno 11 pripremnih odjeljenja, od kojih sedam u ruralnim mjesnim zajednicama.

„U pripremnim odjeljenjima u Branjevu, Roćeviću, Karakaju, Ceru, Tršiću, Oraovcu i Križevićima ima ukupno 145 djece, dok u još četiri odjeljenja u gradu imamo još oko 100 djece“, rekao je Stanković.

On kaže da je interesovanje roditelja veliko, ali nemaju svi mogućnost da dovedu djecu do ovih odjeljenja, zbog čega pokušavaju obezbijediti kombi kojim bi mogli da dovoze djecu.

Stanković ističe da je ovo treća godina kako se organizuju pripremna odjeljenja po ruralnim mjesnim zajednicama.

U Dječijem vrtiću „Naša radost“ ima ukupno 485 djece, od kojih je najveći broj u stalnom boravku, dok su ostala u pripremnim i igraoničkim odjeljenjima.

(www.palelive.com / Srna / Foto: infozvornik.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare