Ivanović i Mihajlović razgovarali o aktivnostima Crvenog krsta

0
Ivanović i Mihajlović razgovarali o aktivnostima Crvenog krsta

ZVORNIK – Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović i generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović razgovarali su danas u Zvorniku o aktivnostima koje Crveni krst realizuje na teritoriji grada Zvornika.

Ivanović je istakao da je dosadašnja saradnja Gradske uprave Zvornik i Crvenog krsta Republike Srpske bila na izuzetno visokom nivou, a na dobrobit svih građana.

„Gradska uprava podržava sve ovakve i slične aktivnosti koje sprovodi Crveni krst. Sa zadovoljstvom mogu istaći da je dosadašnja saradnja grada Zvornika i Crvenog krsta bila izuzetno dobra i očekujemo da tako bude i ubuduće“, rekao je Ivanović.

Mihajlović je zahvalio na prijemu tokom kojeg je pohvalio odnos Grada Zvornika prema svemu onome što radi Crveni krst.

„Znamo da na području ovog grada još ima minskih polja i da postoji stalna opasnost od novih stradanja“, rekao je Mihajlović.

On je dodao da Crveni krst u svom Programu upozoravanja na opasnosti od mina i preduzima bitne korake koji, prije svega, podrazumijevaju edukaciju učenika o opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstava i o tome kako se ponašati u određenim situacijama.

Prema njegovim riječima, ove aktivnosti podrazumijevaju i postavljanje zaštitnih ograda oko zagađenih površina, ali i opremanje dječijih igrališta čime obezbjeđujemo prostor gdje se djeca mogu sastajati i igrati, upravo da ne bi zalazili u područja koja nose rizike.

Mihajlović je istakao da su ove aktivnosti vrlo značajne te da će ih preduzimati i u narednom periodu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments