Ivancov uručio sportsku opremu fudbalerima “Budućnosti” u Pilici

0

ZVORNIK – Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov uručio je danas mladim igračima Fudbalskog kluba “Budućnost” iz Pilice kod Zvornika 30 kompleta savremene fudbalske opreme koju je donirao ruski Olimpijski komitet.

Uručivanju opreme u Pilici prisustvovali su pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragan Jaćimović, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Rusije Jurij Jurijev, kao i domaćin, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Uručivanju sportske opreme prisustvovao je i Sergej Fokičev, zlatni učesnik Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu, te poslanik u Narodnoj skupštini Repubike Srpske iz Pilice Obren Marković.

Ivancov je izrazio zadovoljstvo što uručuje sportsku opremu fudbalerima iz Pilice, te zahvalio Jaćimoviću, Stevanoviću i Markoviću za prisustvo.

“Ovo je jedna od važnih epizoda u prijateljstvu Ruske Federacije i Republike Srpske i bilo bi mi zaista drago da ima više ovakvih manifestacije”, rekao je Ivancov.

Ističući da je donacija uručena baš u vrijeme održavanja zimskog Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF/ čiji su domaćini Istočno Sarajevo i Sarajevo, Ivancov je rekao da je to manifestacija koja zbližava i ujedinjuje sve narode.

Jaćimović je rekao da je ova pomoć fudbalerima “Budućnosti” nastavak saradnje Republike Srpske i Ruske Federacije, i to u oblasti sporta.

“Republika Srpska prošle godine ugostila je šahiste iz Ruske Federacije, kao i rukometaše na turniru u Doboju”, podsjetio je Jaćimović i izrazio nadu da će ova saradnja narednih godina biti i na više mnivou.

Govoreći o EJOF-u, Jaćimović je naveo da su borilišta u Republici Srpskoj u odličnom stanju, te istakao da je ruska delegacije veoma zadovoljna organizacijom manifestacije.

“Nadam se da će preostalo vrijeme do kraja EJOF-a poslužiti sportiste”, rekao je Jaćimović.

Stevanović je izrazio zadovoljstvo što je delegacija Ruske Federacije, predvođena Ivancovim posjetila Pilicu, i to baš stadion koji se zove “Budućnost”.

“Posebno mi je zadovoljstvo što smo u posjeti Fudbalskom klubu `Budućnost`”, rekao je Stevanović i izrazio nadu da će biti nastavljeni dobri odnosi Ruske Federacije i Republike Srpske, kao i cijele BiH.

Marković, koji je i trener Fudbalskog kluba “Budućnost”, rekao je da je ovo veliki dan za Pilicu, možda i najveći u istoriji ovog mjesta.

On je zahvalio Ivancovu i članovima ruske delegacije što su uručili poklone ovom fudbalskom klubu i što su posjetili Pilicu. Marković je članiovima ruske delegacije uručio prigodne poklone.

Prethodno su Ivancov i njegovi saradnici sa domaćinima odali poštu poginulim borcima iz Drugog svjetskog rata i odbrambeno-otadžbinskog rata kod spomenika u Pilici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments