Italijanska donacija Turističkoj organizaciji

0

ZVORNIK – Italijanska organizacija “Oksfam” donirala je Turističkoj organizaciji opštine Zvornik dži-pi-es uređaj, u vrijednosti 747 KM, u okviru projekta “Podrška promocije puteva za eko i održivi turizam u BiH”, izjavila je direktor ove zvorničke organizacije Slavica Andrić.

Ona je na konferenciji za novinare istakla da će ručni navigacioni sistem biti korišten za lociranje, markiranje i mapiranje turističkih i rekreacionih staza, ali i ostalih interesantnih lokacija.

Prema njenim riječima, “Oksfam” je organizovao i obuku za korištenje dži-pi-es uređaja, koju su pohađala tri predstavnika opštine Zvornik.

“Opštini Zvornik će ovaj uređaj već u prvoj polovini 2014. godine biti od pomoći za realizaciju projekta koji, između ostalog, podrazumijeva obilježavanje biciklističkih staza”, navela je Andrićeva.

Ona je dodala da je opština Zvornik uvrštena među prijedloge za đačke ekskurzije u okviru programa republičkih ministarstava trgovine i turizma i prosvjete i kulture i Turističke organizacije Republike Srpske, pod nazivom “Đačka putovanja”.

Ovim programom, kako je navela, predviđeni su planovi ekskurzija, izleta i “Škola u prirodi” za djecu osnovnih škola na destinacijama u Srpskoj, što će im omogućiti da bolje upoznaju njene kulturno-istorijske i prirodne vrijednosti.

“Zvornik se našao u okviru jednog od desetak prijedloga za đačke ekskurzije u Srpskoj, a planirana je jednodnevna posjeta Zvorniku, gdje je predviđeno razgledanje srednjovjekovne tvrđave Đurđev-grad i izlet na Zvorničko jezero”, rekla je Andrićeva.

Ona je napomenula i da su predstavnici zvorničke Turističke organizacije učestvovali na konferenciji o lovnom i ribolovnom turizmu u Republici Srpskoj, koja je održana početkom novembra u Banjaluci.

“Nova znanja, iskustva i smjernice sa ove konferencije biće korisne u podsticaju razvoja lovnog i ribolovnog turizma na području opštine Zvornik, koja ima fantastične potencijale, uzimajući u obzir bogatstvo rijeke Drine, Drinjače, Zvorničkog jezera, kao i lovni potencijal lovišta “Kozluk” i “Mlađevac”, zaključila je Andrićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments